English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Romania - Piata laptelui cu arome

Descarca Romania - Piata laptelui cu arome

Categoria, ramasa pe nedrept de ani buni la stadiul de nisa, beneficiaza de perseverenta unor producatori autohtoni, hotarati sa schimbe mentalitatea consumatorului roman. O misiune deloc usoara daca stam sa punem in balanta numeroasele abandonuri si delistari aparute in utlimii ani. Rabdarea retailerilor, obisnuiti sa gandeasca prin prisma cifrelor si a procentelor, pare sa fie pusa la grea incercare. Spatiul de raft fluctueaza, cu o usoara tendinta de reducere. Si totusi exista si retaileri ce cred in aceasta categorie, iar brandurile proprii le stau marturie. Nu vorbim insa de articole dezvoltate cu producatori autohtoni ci de preluari din sortimentatia tarilor lor de origine. O strategie ce mentine treaza competitia dintre producatorii romani, fara ca vreunul dintre acestia sa se desprinda in castigator detasat.

Modificarea unui comportament de consum nu se face peste noapte si nu tine de promotii agresive sau de preturi taiate drastic. Un detaliu aparent minor, de care jucatorii prezenti sunt perfect constienti. In ce ne priveste, nu putem decat sa asteptam rabdatori, salutand in acelasi timp perseverenta celor cativa producatori autohtoni ce se incapataneaza sa creada in aceste produse dar si a retailerilor ce si-au adus propriul aport prin dezvoltarea unor proiecte de brand privat.

 

Lucrarea „Romania - Piata laptelui cu arome" prezinta o imagine ampla a categoriei, fiind analizate aici nu doar brandurile private ci si brandurile de producator si strategiile ce stau in spatele acestora. De altfel categoria pare a fi impartita intre brandurile de producator si cele private, cu mici variatii de culoare, regasite prin cateva importuri.  

 

„Romania - Piata laptelui cu arome" este o lucrare ce vizeaza intreaga piata nationala, structurata in patru mari capitole. 

Prima parte este dedicata articolelor sub brand privat, acestea fiind prezentate in detaliu, clasificate pe branduri si lanturi de retail. Fiecare articol este prezentat cu detalii despre gramaj, ambalare sau reteta, avand asociata si fotografia aferenta. Nu in ultimul rand, pentru fiecare lant de retail sunt analizate strategiile folosite, intr-o incercare de identificare a oportunitatilor de piata.

Partea a doua a lucrarii contine analiza datelor de piata colectate. Centralizarea acestora s-a facut pe criterii diverse, functie de producatori, retete, ambalari, gramaje sau branduri. Analiza datelor este insotita de grafice si tabele menite sa usureze interpretarea acestora.

Lucrarea continua cu un capitol aparte, dedicat brandurilor de producator. Sunt prezentate aici strategiile de vanzari si de marketing ale marilor companii producatoare, pentru intreaga piata nationala. 

Analiza se incheie cu un capitol dedicat articolelor brand privat ce, fie au fost retrase din piata in ultimii ani, fie au suferit schimbari de reteta sau de ambalare.  

 

 

Lucrarea „Romania - Piata laptelui cu arome" este o baza completa de date a ultimilor ani, cu numeroase fotografii, grafice si tabele, centralizate la momentul actual. Un instrument de lucru util si profesionist, recomandat pentru toti factorii de decizie din retail dar si pentru cei care astazi produc, distribuie sau importa astfel de produse.

 

Culegerea si analiza datelor s-a efectuat la nivel national de catre un colectiv al Sales Consulting, societate specializata in retail si in analiza pietei FMCG, fiind inceputa in decembrie 2009, prin monitorizarea periodica a urmatoarelor lanturi de retail:

  • Hypermarket: Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Real;
  • Supermarket: Billa, Carrefour Market, Carrefour Express, Mega Image, Profi;
  • Discounter: Lidl, Penny Market si Plus;
  • Cash&Carry: Metro; Selgros;

 

 

Pret: 549 lei (TVA inclus).

Nota: Intreaga analiza este inscriptionata pe suport DVD, livrarea urmand a fi facuta prin curier, in termen de maxim 48 de ore de la confirmarea platii. Pentru detalii sau comenzi ferme ne puteti contacta la office@brandprivat.ro 

 

 

 

 


Toate studiile