English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Romania - Piata iaurturilor cu fructe sub brand privat

Descarca Romania - Piata iaurturilor cu fructe sub brand privat

„Romania – Piata iaurturilor cu fructe sub brand privat” prezinta imaginea unei categorii extrem de dinamice, cu o crestere accelerata datorata in mare masura proiectelor de brand private dezvoltate de lanturile internationale. Strategii diferite, pe fondul unor lansari pe banda rulanta, aduc in fata consumatorului roman articole diferite, multe cu o mare valoare adaugata. O categorie in care produsele premium sau extra gramajele fac parte din cotidian, retailerii testand nu de putine ori retete noi sau ambalari unice.

Motorul de crestere a categoriei il reprezinta fara indoiala brandurile private, iar rolul de lider preluat de unele lanturi de retail deschide noi oportunitati. Vor fi insa toate aceste inovatii sursa de inspiratie pentru producatorii romani? O intrebare la care cu siguranta vom afla raspuns in timp data fiind reactia extrem de lenta a companiilor autohtone, in total contrast cu ritmul alert de schimbare a pietei.

 

„Romania – Piata iaurturilor cu fructe sub brand privat” este o lucrare ampla, realizata la nivelul intregii piete romanesti ce cuprinde toate articolele sub brand privat lansate in piata incepand din luna iulie 2011, inclusiv articolele jucate sub forma unor in-out-uri, in cadrul unor actiuni punctuale. Sunt incluse practic nu doar iaurturile cu fructe, ci si iaurturile de baut cu fructe dar si iaurturile cu fructe si cereale, totul fiind structurat in trei mari capitole.

In prima sa parte, lucrarea prezinta intreaga categorie a iaurturilor cu fructe, intr-o clasificare pe branduri private si lanturi de retail. Un benchmarck la nivel de articol, extins la toti jucatorii pietei. Strategiile retailerilor sunt analizate atent, inclusiv prin metoda SWOT, intr-o incercare de identificare a tuturor oportunitatilor de piata existente.

Partea a doua a lucrarii contine grafice si tabele cu centralizarea tuturor datelor colectate. Clasificarea articolelor s-a facut pe criterii dintre cele mai diverse, functie de origine/producatori, arome, gramaje, ambalari sau preturi.

Ultima parte, a treia, prezinta detaliat toate articolele incluse in analiza, fiecare avand propria sa fisa, ilustrata si prin fotografii. Sunt practic peste 350 de articole, reunite intr-o baza de date impresionanta, ce contine nu doar articolele active la momentul actual ci si cele delistate in decursul timpului. Nu au fost omise nici cele care au suferit diferite schimbari de reteta sau de ambalaj.  

 

Lucrarea „Romania – Piata iaurturilor cu fructe sub brand privat” este o baza completa de date, adevarata radiografie a evolutiei categoriei in ultimii ani. Peste 350 de articole sub cele mai diverse branduri private, prezentate detaliat in aproape 1500 de fotografii. Abordari si strategii diferite, ce pornesc de la entry level si urca pana la premium, intr-o tentativa clara de diferentiere fata de concurenta. Intr-un cuvant un instrument de lucru util si profesionist, recomandat pentru toti factorii de decizie din retail dar si pentru cei care astazi produc, distribuie sau importa astfel de produse.

 

Culegerea si analiza datelor s-a efectuat la nivel national de catre un colectiv al Sales Consulting, societate specializata in retail si in analiza pietei FMCG, fiind inceputa in iulie 2011, prin monitorizarea periodica a urmatoarelor lanturi de retail:

  • Hypermarket: Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Real;
  • Supermarket: Billa, Carrefour Market, Carrefour Express, Mega Image, Profi si reteaua regionala CBA;
  • Discounter: Lidl, Penny Market;
  • Cash&Carry: Metro; Selgros;

 

 

Nota: Pretul lucrarii este 2.760 lei (TVA inclus).

Intreaga analiza este inscriptionata pe suport DVD, livrarea urmand a fi facuta prin curier, in termen de maxim 48 de ore de la confirmarea platii. Pentru detalii sau comenzi ferme ne puteti contacta la office@brandprivat.ro

 

 


Toate studiile