Dupa aproape 15 ani de la deschiderea primului sau magazin, in februarie 1999, in cartierul bucurestean Titan, reteaua Billa se poate mandri cu o retea nationala ce se apropie de 80 de unitati. In tot acest timp retailerul si-a adaptat strategia din mers, trecand incet de la formatul mare de magazin, cu suprafete de 2000m² spre formatul de proximitate, cu suprafete de 500m² si chiar sub acest prag. In timp, suprafata comerciala medie a unui magazin a scazut treptat, ajungand la aproape 50% din ceea ce reprezenta initial conceptul Billa. Si totusi, in ciuda crizei economice, ultimii ani par sa fi adus un suflu nou pentru ca iata, vorbim din nou de spatii mari de vanzare, unele situate in locatii centrale si, extrem de valoroase. Dovada stau recentele deschideri din centrele comerciale Trivale (Pitesti), Cocor si Promenada Mall (Bucuresti), ultimul fiind un magazin cu o suprafata comerciala de peste 1550m².
La acestea am putea adauga preluarile unor spatii operate de retelele Spar, Fidelio sau MiniMax dar si cateva inchideri de magazine sau cedari in cadrul Grupului Rewe, catre Penny Market. Nu in ultimul rand, lista ar trebui completata si cu cateva remodelari strategice, prin investitii impresionante. Toate sunt asadar semnele unei strategii intr-o continua adaptare la realitatea pietei, semn ca pentru Billa, Romania reprezinta o piata importanta pentru multi ani de acum incolo.
Lucrarea „Billa - Profil de retailer" prezinta o ampla analiza a retailerului, prin prisma strategiei sale romanesti. Primul capitol, dedicat exclusiv expansiunii Billa, prezinta evolutia in timp a retelei sale de magazine. O evolutie structurata pe ani si completata in partea de final cu lista completa a spatiilor comerciale, functie de data deschiderii. Cum a evoluat reteaua si mai ales suprafata comerciala a magazinelor sunt doar doua dintre intrebarile ce isi afla raspuns in acest capitol. O sectiune aparte este rezervata indicatorilor economico-financiari, acestia fiind analizati atat la nivel de retea cat si in detaliu, la nivel de magazin.
Strategia de brand privat a retailerului are si ea rezervata un capitol aparte si asta datorita in special schimbarilor aparute aici in ultimii doi ani. De la un singur brand umbrela, ce actiona precum un paratraznet intre entry level si mainstream, Billa si-a extins oferta prin introducerea unui brand premium. O adevarata provocare daca stam sa ne gandim ca recent, unele produse au inceput sa fie dezvoltate local, cu companii autohtone. Si totusi se pare ca Billa are raspunsuri la intrebarile ce pot aparea aici, multe fiind legate chiar de standardele superioare de calitate impuse de brandul premium.
In partea sa de final, lucrarea este completata cu o analiza SWOT ce contureaza odata in plus imaginea unui retailer cu o strategie complexa, consolidata in cei aproape 18 ani de prezenta pe piata romaneasca.
Analiza „Billa - Profil de retailer" este un instrument de lucru complex, extrem de util tuturor celor ce colaboreaza sau intentioneaza sa colaboreze cu acesta, dar si celor care analizeaza astazi piata romaneasca de retail si evolutia acesteia.
Pret: 820 lei (TVA inclus).
Nota: Intreaga analiza este inscriptionata pe suport DVD, livrarea urmand a fi facuta prin curier, in termen de maxim 48 de ore de la confirmarea platii. Pentru detalii sau comenzi ferme ne puteti contacta la office@brandprivat.ro