English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Vitamin Water sau Vitamin Aqua? Inspirati de succesul brandului romanesc, polonezii de la Tymbark vin cu o strategie de tip me-too pe segmentul apelor cu vitamine

08/05/2020 08:21

Vitamin Aqua, brandul care a propulsat apele cu vitamine in topul produselor romanesti are acum un rival. Si nu unul oarecare ci un brand aparut peste noapte dar, cu un spate tare. Mai precis cu o sustinere financiara ce se poate concretiza oricand in bugete consistente de marketing.

Succesul brandului creat de tinerii romani din Piatra Neamt a trezit interesul polonezilor de la Maspex-Tymbark. Rezultatul? O linie trasa parca la indigo a carei valoare adaugata este greu de gasit. Asemanarea dintre cele doua branduri – Vitamin Aqua si noul Vitamin Water – nu se limiteaza la design si culoare ci merge in profunzime, polonezii copiind practic fiecare detaliu.

Incercand sa intelegem strategia celor de la Maspex-Tymbark am pus fata in fata cele doua retete de apa cu magneziu, de departe cel mai popular articol Vitamin Aqua. Detaliile de design si culoare sunt vizibile cu ochiul liber, motiv pentru care nu le vom mai comenta.

„Balance” la Vitamin Aqua vs. „equilibrium” in varianta Tymbark.

De o parte pere si afine de cealalta parte mere si coacaze. Desi diferite, fructele sunt din aceleasi familii.

Vitamine: niacina (2,4mg), acid pantotenic (0,9mg), vitamina B6 (0,21mg), tiamina, acid folic sau vitamina B12. Toate, dar absolut toate, in cantitati identice, pana la ultima zecimala. Exista insa si o diferenta la cantitatea de magneziu. Adica exact la acel ingredient care da denumirea produsului. Varianta Vitamin Aqua contine 18,9mg in timp ce in reteta Tymbark sunt doar 11,3mg. Asemanarea dintre cele doua produse are si o parte usor hazlie. E vorba de acea poveste menita nu doar sa stoarca o lacrima ci sa usureze decizia cumparatorului. Iata ce citim pe produsul Vitamin Aqua: „Magneziul contribuie la exchilibrul electrolitic, la functionarea normala a sistemului muscular, la reducerea oboselii si extenuarii si la mentinerea sanatatii psihice”. Si acum, povestea Tymbark pentru produsul Vitamin Water: „Magneziul contribuie la reducerea oboselii si extenuarii, la metabolism energetic normal si functionarea normala a sistemului muscular”.

 

Aparuta recent, linia Vitamin Water incearca sa isi castige un loc la raft. Cum majoritatea buyerilor sunt retrasi strategic in spatele frontului, lucrand din sufrageria proprie, listarea in marile lanturi posibil sa intarzie. Pana atunci insa, agentii Maspex-Tymbark umbla din poarta in poarta, incercand sa convinga distribuitorii si micii comercianti sa le listeze produsele.

 

 


Toate actualitatile