English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Vinul emblema al cramelor Purcari, subiect de disputa intre Lidl si Mega Image          

02/01/2020 14:56

Pe final de an 2019, Rara Neagra, vinul emblema al cramelor Purcari a fost subiectul unei dispute de pret intre Lidl si Mega Image. Promotia derulata de discounter afisa un pret de catalog de 27,99 lei, in scadere de la 35,99 lei. La scurt timp a venit si o replica din partea Mega Image, pretul coborand brusc pana la 23,99 lei.

 

Din toata aceasta incordare a muschilor, singurul care castiga este cumparatorul. El este cel care – chiar si ocazional – poate beneficia direct de reducerile de pret. Pentru producator si mai ales pentru brand, disputa dintre cei doi retaileri nu aduce nimic bun. Din contra. Pretul minim afisat de Mega Image lasa sa se intrevada o parte din bucataria interna. La 23,99 lei (pret de vanzare cu TVA inclus) realizam ca de fapt pretul oferit de producator lanturilor internationale de retail coboara sub 20,00 lei sticla. De la acest nivel sa-i spunem minim si pana la palierul afisat initial de Lidl (35,99 lei) este cale lunga. Descoperim ca de fapt aproape jumatate din pretul de raft este adaosul retailerilor. Pentru producator, strategia retailerilor este una perdanta, ce poate afecta pe termen mediu sau lung nu doar brandul in sine ci si calitatea vinului.

 

Nota brandprivat.ro – In septembrie 2019, la deschiderea primelor doua magazine Kaufland din Chisinau, vinurile cramelor Purcari au aparut pe raft, livrarea fiind facuta nu de la sursa, de producatorul din Republica Moldova ci de Kaufland Romania. Nereusind sa incheie un contract direct cu producatorul moldovean, germanii au ales sa achizitioneze vinurile Purcari de la distribuitorul autorizat pentru Romania pentru ca ulterior, sa le exporte pe cont propriu in tara lor de origine. O actiune discutabila, cadrul legislativ european limitand situatiile in care un produs poate fi exportat in tara de origine. 

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Cu promotii false si fara principalii producatori locali, Kaufland a intrat in Republica Moldova - 26/09/2019

 

 

 


Toate actualitatile