English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Viata dupa coronavirus. La cumparaturi in Vinerea Mare  

29/03/2020 17:23

Joi, 16 aprilie 2020, ora 23:00

COVID-19, temutul virus al carui nume te duce cu gandul la filmele cu James Bond este condus la aeroportul Henri Coanda si urcat intr-un avion cu destinatie necunoscuta, autoritatile statului recomandandu-i sa nu mai calce niciodata in Romania.

Joi, 16 aprilie 2020, ora 23:59

La niciun un minut dupa ce avionul ce-l transporta pe COVID-19 a parasit spatiul aerian al Romaniei, presedintele semneaza decretul de incetare a starii de urgenta pe intreg teritoriul tarii. Decretul intra in vigoare in urmatoarele doua minute, odata cu publicarea lui aproape simultana in Monitorul Oficial.

La auzul vestii, intr-o explozie nationala de bucurie, zeci de mii de romani scot de la naftalina ultima sticla de sampanie si se inghesuie in Piata Universitatii. Petrecerea incepe in cel mai pur stil romanesc, cu pupaturi, imbratisari, artificii si steaguri tricolore.

Dimineata, trezit din crunta betie, romanul realizeaza ca este Vinerea Mare iar camara sa este aproape goala. I-a mai ramas o biata conserva cu tocana de legume si probabil multa, multa faina. Nu tu miel pascal, nu tu cozonac, nu tu vin, nu tu oua rosii. Nici macar un biet pliculet de drojdie sa poti face ceva din zecile de kilograme de faina. Cum Pastele nu este Paste daca ai masa goala, goana dupa cumparaturi reincepe instantaneu. Marile magazine sunt luate cu asalt. Avizi dupa cifra, marii retaileri ridica restrictiile cantitative impuse la cumpararea produselor de baza. Rafturile se golesc rapid. Se cumpara orice, in disperare, indiferent de pret, spre dezamagirea managerilor Carrefour, singurul retailer ramas (si) in acea zi sfanta cu preturile blocate.

 

E greu de crezut ca totul se va sfarsi la fel de brusc cum a inceput si, in Vinerea Mare, dimineata, chiar la prima ora, vom reveni la normalitate. Este bine sa ramanem optimisti si sa ne pastram calmul, luciditatea si, nu in ultimul rand umorul.

Va dorim o duminica excelenta!

Si nu uitati: STATI IN CASA!

 

 

 

 


Toate actualitatile