English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Vafa, o posibila oportunitate?

06/02/2014 09:32

Poate deveni vafa pentru inghetata o oportunitate de piata? Utilizat frecvent in industria inghetatei, articolul are un statut de nisa in comertul modern. Retailul insa ezita sa dezvolte aici proiecte de brand privat, punand practic sub semnul intrebarii asocierea produsului cu consumul casnic. Ceea ce nu ar fi departe de adevar. Asistam asadar la un aparent cerc vicios. Solutia este insa una extrem de simpla si poate veni dinspre comercianti. Retailul poate forma in timp un comportament de consum, iar exemple sunt destule. Ce trebuie facut? O strategie si putin curaj. E suficient doar ca cineva sa faca primul pas.

 

La mii de kilometri distanta, piata Statelor Unite poate fi definita ca o piata matura, dominata de lanturi puternice si cu un comportament de consum diametral opus celui din tara noastra. In plus vorbim de o cu totul alta strategie de brand privat, concretizata prin cote incredibile de piata. O comparatie cu Romania nu se justifica, diferentele fiind extrem de numeroase. Si totusi, exista si un numitor comun.

Exemplul alaturat provine dintr-un magazin al subsidiarei americane a Grupului Delhaize. Acelasi Grup prezent si in Romania, cu bannerele Mega Image, Shop&Go si AB Cool Food. Si acolo aceeasi abundenta de branduri private. Intr-un raion distinct, alaturi de toppinguri, vafele sunt la ele acasa. Lay-out-ul generos scoate in evidenta diversitatea sortimentala a brandului Food Lion. Un brand privat al Grupului Delhaize, pozitionat strategic intre entry level si mainstream, cu o raportare directa la brandurile lider. O raportare care mizeaza pe pret, punandu-l in evidenta printr-o semnalistica adecvata: „Our brands for less". Sloganul este practic asociat fiecarei etichete de pret, imprimandu-se pe retina consumatorului.

ec. Florin Frasineanu

foto: Cristian M - Norfolk, Virginia

 


Toate actualitatile