English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Unicarm ataca piata mezelurilor feliate, listand primele sale articole in retailul modern

04/10/2018 18:53

Compania Unicarm intra pe segmentul mezelurilor feliate, listand in marile lanturi de magazine primele sale produse. Mutarea producatorului satmarean pune oarecum presiune pe categorie, Unicarm avand o pozitionare intre entry level superior si mainstream. Ca puncte pozitive remarcam noul slogan ’’Produs in Satu Mare’’ dar si mentiunea legata de originea europeana a materiei prime folosite. Desi Unicarm nu este singura companie care merge pe mana producatorilor de carne de porc din Uniunea Europeana, contribuind direct la cresterea importurilor Romaniei, informatia este totusi extrem de rar intalnita. Marile companii producatoare au adoptat tactica strutului, trecand voit peste aceasta informatie am spune noi de bun simt.

Privit indeaproape, ambalajul nu impresioneaza. Solutia ieftina gasita de producator confirma odata in plus ca pretul este in continuare unul dintre factorii importanti ce influenteaza decizia de cumparare. Eticheta de produs ieftin este confirmata si de lista de ingrediente. Minima transparenta dispare imediat dupa mentionarea originii europene. Nu stim si poate nici nu vom sti vreodata ce cantitate si mai ales ce fel de carne s-a folosit in reteta. Sunt detalii importante care pot oferi o imagine asupra calitatii produsului finit, contribuind chiar si intr-o mica masura la educarea consumatorului. Unicarm trece insa voit cu vederea peste aceste detalii, preferand sa aiba un control absolut asupra parghiei profitabilitatii. Ar fi interesant de stiut daca, la listarea produselor, buyerii lanturilor internationale au solicitat standardul de produs si fisa tehnologica pentru fiecare articol in parte.

Incheiem scurta noastra radiografie, precizand ca cele doua produse analizate – Salam banatean si Specialitate ceafa porc - au obtinut fiecare in parte un punctaj Nutri-Score E, punctele sensibile fiind excesul de grasimi, acizi grasi saturati si sare (5g la 100g produs in reteta salamului banatean!). Un alt factor de risc il reprezinta nitritul de sodiu si glutamatul monosodic, ambii aditivi alimentari fiind prezenti printre ingrediente. 

 

 

 


Toate actualitatile