English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Un produs pentru copii, nerecomandat copiilor         

09/12/2019 16:18

Zahar si E-uri. Trei la numar (E102, E124 si E133) dintre care doua aflate pe lista neagra a Uniunii Europene (E102 si E124). Potrivit Regulamentului (CE) nr. 1333/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008, prezenta celor doi coloranti (tartrazina si rosu Ponceau 4R) intr-un aliment trebuie insotita obligatoriu de urmatoarea atentionare: „denumirea sau numarul E al colorantului (colorantilor): poate afecta negativ activitatea copiilor si atentia acestora”.

De ce ar produce o companie un articol destinat cu precadere copiilor, cu ingrediente periculoase pentru sanatatea acestora? Pentru bani am spune. Raspunsul este insa mult mai complex iar exemple precum cel de fata sunt din pacate tot mai multe. Imprimam cu ipocrizie pe ambalaje drapelul tricolor si sintagma „produs in Romania” fara sa ne mai gandim la efectele colaterale pe care le poate produce asupra consumatorilor dar si asupra mediului. Ei bine, in astfel de cazuri, noi nu suntem deloc mandri sa vedem drapelul tricolor pe un astfel de produs.

 

Nota brandprivat.ro – Vata de zahar Laleli este produsa de compania Laleli Exclusiv SRL din Baia Mare. In ciuda abesentei informatilor nutritionale de pe ambalaj, produsul este listat la nivel national, inclusiv in magazine ce fac parte din lanturi internationale.

 

Regulamentul (CE) nr. 1333/2008 al Parlamentului European si al Consiliului din 16 decembrie 2008 poate fi descarcat aici.

 


Toate actualitatile