English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Tecuci, cel mai european oras din U.E.

30/01/2018 18:43

Pentru romani, orasul Tecuci are o conotatie aparte. Un adevarat brand national, garantie a calitatii pentru conservele de legume produse la fabrica din localitate dar, mai ales, pentru celebrul mustar fara de care nu puteai concepe o portie de mici romanesti, facuti la gratar.

 

Adevarata emblema a economiei socialiste, Fabrica de Legume din Tecuci livra peste 80% din productia sa la export, sortimentatia cuprinzand atat conserve de legume sau fructe cat si conserve de carne si pasta de tomate. Intrata in declin la inceputul anilor ’90, fabrica a fost preluata in anul 2004 de compania Contec Foods, devenind in doar doi ani cel mai mare producator de conserve de legume si fructe din Romania. Cu asa un istoric in spate, dar si cu investitiile facute in capacitatile de productie, se parea ca cei de la Contec Foods sunt pe deplin constienti de greutatea brandului Tecuci dar si de avantajele pe care le reprezinta astazi sintagma „Produs in Tecuci”.

 

Prin relansarea fabricii din Tecuci, Contec Foods si-a consolidat prezenta in piata, aducand mai multe linii de produse sub brandurile sale dar si sub diferite branduri private sau de distribuitor. Brandul fanion al producatorului ramane insa brandul Olympia. In sortimentatia acestuia regasim si o linie de dulceturi, intr-o abordare cu evidenta tenta premium. Capacele personalizate sau fondul de culoare neagra sunt doar doua detalii menite sa insufle consumatorului un mesaj de siguranta in privinta produsului. Prima referire la origine apare chiar pe capac: „dulceata din Tecuci”. Eticheta frontala face si ea referire la origine, punctand anul infiintarii fabricii din Tecuci (1953) alaturi de cuvintele „Traditie si Calitate”. Asadar, din start avem doua trimiteri clare spre orasul Tecuci. Abordarea se termina insa brutal la simpla lectura a etichetei dorsale. Practic, informatiile de pe cea de-a doua eticheta, nu doar ca anuleaza intreaga stradanie a departamentului de marketing dar creaza confuzie, ridicand totodata un mare semn de intrebare asupra adevaratei origini: „Produs in UE. Distribuitor: ...”. Asadar nu „produs la Tecuci” ci „produs in U.E.”. Este adevarat, Tecuci este parte din Uniunea Europeana dar de ce ar prefera un producator sa omita in mod deliberat numele orasului? Exista o singura explicatie: dulceturile Olympia nu au fost produse la Tecuci ci intr-un stat membru U.E., caz in care cele doua mentiuni legate de orasul Tecuci sunt informatii eronate. O capcana pentru consumator si in acelasi timp un test de perspicacitate pentru buyerii de categorie.

Foto: Bogdan Theodor

 

 


Toate actualitatile