English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Tamogatjuk a hazai márkákat

28/04/2020 19:19

Cu cateva ore inainte ca Presedintele sa anunte relaxarea masurilor impuse odata cu starea de urgenta, revista Kaufland ajungea la usa a milioane de familii. Pentru noi – si probabil pentru multi romani – revenirea acestei publicatii cu tiraj record demonstreaza clar ca pericolul a trecut. „Am invins!” ar fi spus Mircea Dinescu.

Avem in fata editia bilingva a revistei Kaufland, editie rezervata unor orase din Ardeal. Pe coperta dar si pe cateva pagini din interior, noua campanie Kaufland dedicata produselor romanesti. Care campanie, surpriza, apare chiar inainte ca ministrul actual al agriculturii sa ne indemne sa umblam* din magazinul X in magazinul Y pana gasim produsele romanesti pe care le cautam.

Cat despre noua campanie Kaufland, marturisim ca ne-am fi asteptat ca ea sa aduca in prim plan produse romanesti noi, nestiute de marele public. Alegerea marketingului s-a oprit insa pe aceleasi branduri pe care le stim de ani de zile si pe care nu este saptamana sa nu le intalnim prin vreo promotie in retailul modern.

 

La final, o scurta remarca. Traducerea sloganului „Sustinem brandurile romanesti” (Tamogatjuk a hazai márkákat) este putin fortata, trecandu-se subtil peste originea romaneasca. In viziunea Kaufland, „Román márkákat” devine „hazai márkákat” ceea ce s-ar traduce prin „brandurile de acasa” sau „brandurile autohtone”. O chestie de nuanta veti spune. Corect. Dar uneori nuantarea conteaza.


 

*„Fiecare dintre noi, care suntem cu adevarat ingrijorati si care vrem sa facem cu adevarat ceva, trebuie sa mergem sa cautam doar produse romanesti. Daca nu gasim in magazinul X, mergem in magazinul Y, pana gasim produse romanesti. Iar acasa, la copii, si la scoala sa le spunem sa cumpere si sa consume doar produse romanesti. Eu va asigur ca in cateva luni, toate magazinele vor cauta sa aiba pe rafturi produse romanesti”. Adrian Oros, Ministrul Agriculturii.

 


Toate actualitatile