English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Surpriza! Cascavalul feliat 365 inceteaza sa mai fie un produs romanesc. Mega Image a optat pentru lapte de vaca din Germania

26/01/2016 16:53

Cascavalul feliat sub brandul privat 365 era pana mai ieri unul dintre putinele produsele romanesti, in ciuda asemanarii sale izbitoare cu retete similare existente sub brandurile lanturilor concurente provenite insa din Germania. Mai mult, toate, dar absolut toate produsele proveneau din fabrica Lacto Food Arad, compania axata mai mult pe importul si ambalarea produselor lactate sub brandurile lanturilor de retail.

O monitorizare a categoriei cascavalului feliat a scos la iveala performanta buyerilor Mega Image, retailerul fiind practic singurul care a reusit sa negocieze in forta cu cei de la Lacto Food, solicitand companiei sa produca sub brandul sau privat integral in Romania. E greu de spus cum au reusit cei de la Mega Image aceasta performanta. Din pacate nu avem detaliile contractului, singurele informatii fiind cele de pe ambalajul produsului, acolo unde este trecuta originea sa romaneasca. Ne vedem nevoiti asadar sa dam crezare integrala retailerului si sa consideram cascavalul 365 ca fiind exclusiv romanesc. O eventuala greseala de etichetare cade din start. Filiera producerii unui brand privat este destul de greoaie la Mega Image fiind necesare mai multe aprobari pe cale ierarhica, inclusiv in cadrul largit al unei sedinte de sortiment. Apoi, cu toate aprobarile obtinute, macheta ambalajului ajunge la producator unde alti ochi vigilenti verifica exactitatea datelor. Abia intr-un final produsul primeste unda verde, intrand in fabricatia de serie.

Desigur, asemanarile izbitoare intre cascavalul feliat 365 si produse similare existente sub brandurile Metro (Aro), Penny Market (Coliba Ciobanasului), Auchan (Pouce), Lidl (Bluedino) sau Carrefour, cu a sa ambalare exclusiva, contureaza si scenariul unei premeditari. Cu alte cuvinte, cu buna stiinta, Mega Image ar fi modificat informatiile de pe ambalaj, inscriptionand cascavalul 365 ca fiind produs integral romanesc. Este insa un scenariu caruia, in lipsa unor dovezi, refuzam sa ii dam crezare. Refuzam sa credem ca Mega Image si-ar fi inselat cu buna stiinta proprii consumatori...

 

Absolut fara nicio legatura cu cele relatate mai sus, la scurta vreme dupa aparitia materialului nostru (aici), SURPRIZA!!! Cascavalul feliat 365 isi schimba originea, renuntand sa mai fie un produs 100% romanesc. Si pentru ca surpriza sa fie maxima, noua reteta, produsa din lapte de vaca provenit din Germania, seamana ca doua picaturi de apa cu vechea reteta. Cu alte cuvinte ceea ce pana mai ieri figura ca reteta exclusiv romaneasca este acum produsa din materie prima provenita din Germania, pastrand insa, atentie!, toate detaliile vechiului produs. Acelasi numar de calorii, acelasi gramaj la grasimi si proteine, acelasi gramaj la sare. Identitate perfecta, obinuta in doar cateva zile. Nu are rost sa va mai spunem ca totul provine din fabrica Lacto Food Arad si, culmea seamana ca doua picaturi de apa cu retetele Lidl, Metro, Auchan, Carrefour sau Penny Market.

Nu este insa tot. Schimbarea a fost operata peste noapte de Mega Image, intreg stocul de cascaval produs in Romania disparand pur si simplu de la raft. Acum, daca stam bine sa analizam, ambalajul nu a suferit modificari esentiale, fiind schimbata doar eticheta dorsala. Cu alte cuvinte costuri minime. Avand in vedere ca toata aceasta mutare surpriza nu a fost insotita de vreun comunicat prin care sa fie anuntata oficial renuntarea la produsul romanesc, se ridica o noua intrebare: cantitatile retrase din piata (in ambalaj romanesc) au fost distruse sau ...???

ec. Florin Frasineanu

 

Va recomandam sa cititi si:

Cascavalul Bluedino intr-o noua oferta de pret. Cine castiga si cine pierde? - 26/01/2016

Lacto Food rescrie regulile negocierii cu lanturile internationale de retail - 19/01/2016 

 

 

 

 

 


Toate actualitatile