English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Supermarketul de langa altar. Lidl se apropie tot mai mult de Biserica Ortodoxa

14/09/2017 20:14

Dupa ce s-a angajat public sa gaseasca o solutie pentru absenta crucilor de pe produsele Eridanous, Lidl surprinde prin apropierea sa fata de Biserica Ortodoxa Romana. Si nu e vorba de o apropiere spirituala ci de una strict comerciala. Aflat in faza de finalizare, viitorul magazin Lidl din Satu Mare bifeaza un record in materie de urbanism, fiind amplasat la nici 20 de metri de altarul bisericii ortodoxe ”Sfintii Imparati Constantin si Elena”.

 

Intentia Lidl de a construi un magazin gard in gard cu lacasul de cult a incins spiritele la Satu Mare. In ciuda protestelor, proiectul a primit avizele necesare. Marinimos, retailerul a acordat un ragaz biserii, incepand lucrarii dupa Sarbatorile Pascale. S-a gasit in final si o solutie pentru crucea din intersectie, initial constructorii intentionand mutarea monumentului.

Din pacate cazul de la Satu Mare face parte dintr-o lunga lista de magazine deschise in ultimii ani in imediata vecinatate a bisericilor.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Cand banul nu e „ochiul dracului”. Biserica Ortodoxa deruleaza relatii comerciale cu Lidl Romania - 18/05/2016 – articol rezervat abonatilor brandprivat.ro

Biserica critica strategia Lidl dar trece cu vederea greselile Danone si Nestlé - 05/09/2017 

 

 


Toate actualitatile