English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Sprite cu gust de castravete ajunge si in Romania, la timp pentru noul sezon estival

15/05/2018 10:54

Sprite cucumber, ultima lansare Coca Cola, ajunge in Romania exact in pragul sezonului estival. Denumirea sub care noua bautura este deja promovata pe retelele de socializare mizeaza din start pe atractia romanului fata de tot ce este american. Si asta desi cei de la Sprite s-au inspirat din retetele a doua bauturi populare in Rusia: apa cu aroma de castraveti si limonada din castraveti. Dar cum ar fi sunat oare pentru consumatorul din Romania, Sprite ogurets? Neavand insa prea mult timp la dispozitie, marketingul Sprite a preferat sa nu reinventeze apa calda. Oficial insa, denumirea produsului in limba romana este „Sprite Bautura racoritoare carbogazoasa cu aroma de lamaie si lamaie verde si gust de castravete”. Suntem insa asigurati ca toate aromele sunt naturale, inclusiv cele 0,02 procente de extract de castravete.

 

In ciuda declaratiilor de intentie privind o viitoare reducere a continutului de zahar din bauturile sale, noua varianta Sprite merge pe acelasi sablon cu mult zahar. O abordare total diferita de reteta Sprite cucumber lansata in paralel si in Regatul Unit. Daca pentru englezi, sub presiunea noilor legi adoptate de parlamentul de la Londra, Coca Cola a stiut sa faca o varianta Sprite fara zahar si fara calorii, pentru romani nu s-a facut niciun rabat. Avem asadar zahar din belsug, procentul acestuia fiind de 9,7%. Cu alte cuvinte, intr-o sticla de 500ml de Sprite se gasesc aproape 50g zahar. Enorm in conditiile in care consumul exagerat de zahar poate produce in timp, efecte negative asupra sanatatii.

 

Nota brandprivat.ro – Am testat si noi noua varianta Sprite cu gust de castravete. Clasicul ambalaj de culoare verde a fost inlocuit cu unul perfect transparent, lasand astfel sa se vada claritatea bauturii. La deschiderea sticlei, bautura are un miros distinct de castravete iar gustul este destul de puternic. Dupa cateva minute insa acesta dispare. Tot ceea ce ramane este gustul puternic de zahar si o senzatie de lipicios in cerul gurii.

 

 

 


Toate actualitatile