English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Scandalul oualor contaminate de la ferma din Draganesti-Vlasca ridica un semn de intrebare asupra profesionalismului inspectorilor ANSVSA. Mai serveste ANSVSA interesele cetateanului roman?  

10/01/2019 21:37

Miercuri, 9 ianuarie, agentia Mediafax anunta cu litere de-o schioapa, preluand un comunicat de presa al Directiei Sanitar Veterinare Teleorman: "Peste patru milioane de oua contaminate cu o substanta interzisa, gasite într-o ferma din Teleorman."

Citam in continuare din comunicatul Mediafax: "Inspectorii Directiei de Sanatate Publica Teleorman au descoperit ca peste patru milioane de oua de la o ferma avicola din localitatea Draganesti Vlasca sunt contaminate cu o o substanta interzisa."

Ce s-a intamplat in acest caz?

Revenim din nou la comunicatul Mediafax

"In luna noiembrie a anului trecut, medicii veterinari din cadrul DSV Teleorman au controlat ferma din localitatea teleormaneana Draganesti Vlasca si au prelevat probe din oua de gaina din cadrul unui lot, având data de productie 21.11.2018. Probele recoltate au fost ulterior expediate pentru analize de laborator, în vederea depistarii unor eventuale reziduuri la Institutul de Igiena si Sanatate Publica Veterinara din Bucuresti.

Potrivit unui comunicat de presa, emis de Directia Sanitar Veterinara Teleorman, se pare ca ouale erau contaminate cu o substanta interzisa în Uniunea Europeana, si anume Fipronil."

Sa recapitulam. Probe dintr-un lot cu data de productie 21.11.2018 sunt trimise spre analiza. Suntem in ianuarie 2019 si de la respectivul eveniment au trecut aproape 50 de zile. Si un test de paternitate se facea mai repede. Incetineala cu care a comunicat ANSVSA ridica mai multe semne de intrebare:

De ce au trebuit sa treaca 50 de zile pentru ca ANSVSA sa faca public acest incident?

Din 22 noiembrie (data controlului ANSVSA) si pana astazi milioane de oua au ajuns in piata. Milioane de romani le-au consumat fie cumparandu-le din magazine, fie prin diferite produse alimentare, inclusiv prin meniurile de Revelion de la restaurante. Unde s-au dus aceste oua? Ce magazine le-au comercializat?

De ce nici astazi, la doua zile de la comunicarea incidentului, pe site-ul ANSVSA nu exista o alerta nationala de avertizare si implicit de retragere a produselor contaminate din piata?

 

Deoarece din comunicatul ANSVSA lipsesc datele de identificare ale fermei producatoare, precizam pentru cititorii brandprivat.ro ca ouale provenite de la ferma din Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman, pot fi identificate dupa codul de producator, acesta fiind RO EPC 64 CE. Ferma din Draganesti-Vlasca, judetul Teleorman, apartine companiei AT GRUP PROD IMPEX SRL.

 


Toate actualitatile