English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Sarbatoreste Centenarul imbracat intr-o frumoasa ie indiana

06/12/2018 16:23

Efect al globalizarii, ia romaneasca devine pe zi ce trece un produs de import. Cand un buyer nu vrea sa iasa din birou si sa caute produse 100% romanesti, pentru el importul este solutia salvatoare. Unde mai pui ca ia indiana este mai ieftina decat cea autohtona. Concurenta neloiala facuta putinilor producatori romani ramasi pe baricade conteaza mai putin atunci cand produsul din import iti permite si o marja deosebit de generoasa.

Desi s-a dorit a fi un mecanism promotional in spiritul Centenarului, catalogul Cora „Sarbatoreste 100% romaneste” cu „100 de produse romanesti” a avut si cateva scapari. Si nu vorbim aici de mezelurile la care materia prima provine 100% din import ci de cateva produse din categoria non-food importate din Ucraina, China sau India. Printre ele si deja celebra ie indiana, expusa cu generozitate la raft la preturi promotionale.

 

Un mecanism similar a folosit si Carrefour, promotiile sale de catalog fiind reunite sub sloganul “Sarbatoreste din plin 100 de ani de Romania”. Cum la sectiunea textile costumul popular pentru copii si ia pentru fete nu sunt evidentiate ca fiind produse in Romania nu putem decat sa banuim ca si in cazul lor originea se pierde pe undeva prin indepartata Asie.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

De la INDIENI pentru ROMANI! Numai in magazinele Carrefour! - 17/03/2016 

Auchan sarbatoreste Ziua Universala a iei cu o oferta made in India - 24/06/2016

 

 

 


Toate actualitatile