English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Salam de sunca taranesc. O reteta care testeaza perspicacitatea consumatorilor. De la Cris-Tim

24/06/2019 20:32

Cititi va rugam cu atentie denumirea produsului: Salam de sunca taranesc.

Si acum, cititi va rugam lista de ingrediente si incercati sa gasiti o legatura intre aceasta si denumirea produsului:

Ingrediente: „carne porc, apa, sorici, proteina vegetala din soia, amidon din cartofi, sare, stabilizatori (trifosfati), antioxidant (acid ascorbic), arome, zaharuri (dextroza), proteina animala, usturoi, corector de aciditate (glucono-delta-lactona), zahar, colorant (carmine), conservant (nitrit de sodiu)”.


Salamul de sunca taranesc este produs de Recunostinta Prodcom Impex SRL din localitatea Magureni, firma fiind parte a grupului Cris-Tim. Ingredientele folosite lasa sa se intrevada un produs ieftin, fara valoare adaugata. Compania producatoare are cateva parghii extrem de importante la dispozitie prin care poate controla dupa bunul plac profitabilitatea produsului.

Care sunt punctele la care cumparatorul trebuie sa priveasca cu atentie inainte de a pune produsul in cos?

Apa. In produs exista apa, aceasta fiind al doilea ingredient din lista. Procentul de apa nu este insa mentionat, putand fi oricand modificat de compania producatoare functie de interesele sale.

Carnea de porc folosita ca principala materie prima reprezinta un alt mare semn de intrebare. Producatorul nu precizeaza ce fel de carne a folosit si nici care este procentul de carne din reteta. De ce sunt importante aceste detalii? Functie de felul de carne putem sa ne dam seama de calitatea produsului finit. Una este sa avem un salam produs numai din pulpa de porc si alta este sa avem in fata o materie prima ieftina, ramasa in urma transarii si portionarii. Iar absenta procentului de carne este o alta parghie prin care compania producatoare isi controleaza strict profitabilitatea.

 

 

Nota brandprivat.roProdusul obtine un punctaj NutriScore E, punctele slabe fiind procentul mare de sare (2,65), procentul mare de acizi grasi (7,9), precum si prezenta urmatorilor aditivi si coloranti alimentari: nitrit de sodiu (E250), cosenila (E120), glucono-delta-lactona (E575) si acid ascorbic (E300).

 

Va recomandam sa cititi si:

Carne dezosata mecanic, apa, piele de pui si sorici. O reteta de parizer ieftin, menita sa ingroase profitul companiei producatoare - 06/02/2019

 


Toate actualitatile