English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Sa curga berea! Sa inceapa dansul! Kaufland arunca in aer pretul berii Neumarkt

21/06/2020 19:02

Cu o conducere schimbata in urma unui caz de coruptie interna, rezolvat insa in familie precum rufele murdare si cu un distribuitor declarat in insolventa pentru neplata unor sume formate din sapte cifre in euro, Heineken pare sa nu isi mai regaseasca ritmul. Sincope in aprovizionare si, mai presus de orice, o dorinta nemarturisita de a se debarasa definitiv de tot ce inseamna firme de distributie. Usor de zis dar greu de facut. Compania nu are forta necesara de a acoperi intreaga tara iar singura salvare pare sa vina dinspre marii retaileri. Departe de a fi o solutie pe termen mediu si lung, volumele aruncate in conturi pot fi o salvare de moment. Castigi cifra dar sacrifici traditionalul. Pentru ca la preturile practicate acum de marii retaileri, micii comercianti nu mai au nicio sansa.

Cu o rata a profitului net ce depaseste 7,4% din cifra sa de afaceri pe 2019, Kaufland ne demonstreaza ca stie sa faca bani. Promotia la berea Neumarkt care va intra de maine in toate magazinele Intaiului Retailer al Tarii arunca practic in aer pretul berii Neumarkt. O bere pe care romanul o consuma si o apreciaza. Reteta Kaufland vine si cu un mecanism menit sa stimuleze consumul: 6 la pret de 3. Cu alte cuvinte, PET-ul de 500ml coboara la incredibilul pret de 1,07 lei. Pentru cei care nu stiu despre ce este vorba e suficient sa spunem ca in lista Heineken pentru distribuitori pretul respectivei beri trece de 1,90 lei, pret la care mai adaugam si TVA-ul. 1,90 lei+TVA in lista Heineken, 1,07 lei (TVA inclus) in magazinele Kaufland. Oferta Kaufland vine asadar la 50% din pretul listei Heineken. Si atentie, vorbim de o bere romaneasca. Evident, prima intrebare ne duce spre pretul real al respectivei beri. Daca din pretul afisat de Kaufland scadem 19% cota de TVA, mai scadem profitul retailerului, costurile logistice (manipulare si transport), costul ambalajului din plastic, taxa de mediu plus marja de profit a companiei Heineken, rezultatul ne da cu minus. Sa fie oare atat de profitabila berea Neumarkt sau cineva si-a propus cu tot dinadinsul sa falimenteze nu doar companiile producatoare ci si comerciantii din traditional?

Un raspuns avizat la aceasta intrebare poate veni dinspre Consiliul Concurentei. Ridicam asadar mingea la fileu domnului Bogdan Chiritoiu: poate fi considerata promotia la berea Neumarkt o actiune de dumping?

 

Nota brandprivat.ro – Promotia la berea Neumarkt, PET 500ml face parte dintr-o actiune promotionala punctuala, a carei derulare este programata pentru zilele de luni (22 iunie) si marti (23 iunie). Actiunea poate fi privita ca o schimbare in strategia Kaufland, cu accent pe inceputul de saptamana. Un subiect asupra caruia vom reveni.

 


Toate actualitatile