English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

S-a suparat oare buyerul Auchan pe cei de la fabrica Raureni?

20/09/2018 08:42

Semnalam la inceputul lunii septembrie doua produse dezvoltate de fabrica Raureni, sub brandurile private Camara Noastra (Lidl) si UAuu! (Penny Market). Mai corect spus, era vorba de doua ambalari diferite, ambele copii fara urma de valoare adaugata dupa reteta de dulceata de ardei iute a producatorului. Pentru un buyer cu pretentii, pretul (identic) afisat la vremea respectiva de cei doi retaileri ridica serioase semne de intrebare. Si asta deoarece era greu de crezut ca in spatele banalului 7,99 lei de la raft, Lidl si Penny nu aveau si o serioasa cota de marja.

Relistarea borcanului cu dulceata de ardei iute de catre Penny Market intr-o noua promotie punctuala sub umbrela brandului UAuu! a aruncat practic din nou in derizoriu produsul original Raureni, pretul acestuia fiind agatat in lanturile concurente in jurul pragului de 10,00 lei. Adica cu un plus de peste 25% fata de brandul privat al Penny Market. Aparent fara nicio legatura cu promotia UAuu! Auchan reduce brusc pretul de vanzare pentru dulceata de ardei iute Raureni, coborand la un incredibil palier de 5,00 lei. Rotund! Excludem din start scenariul unei vanzari pe minus si nu putem sa nu ne intrebam: sa fie oare acesta pretul real de fabrica sau si aici Auchan mai are ceva bruma de marja? Adica pana acum Auchan, retailerul care nu pierde nicio ocazie sa ne asigure ca diferenta este (numai) in buzunarul nostru, a practicat un adaos de peste 100% la un produs banal?

Cum nu ne asteptam la vreun raspuns din partea celor de la Auchan, i-am pregatit buyerului de categorie o surpriza. Tot despre variatiuni pe tema fixa iesite pe poarta fabricii Raureni. Detaliem saptamana viitoare, dar nu inainte de expirarea promotiei UAuu! Poate, cine stie, vedem o noua reducere majora de pret. Pregatiti-va asadar pentru o noua analiza brandprivat.ro, centrata de data aceasta pe dulceata de ceapa. Rosie!

 

 

Va recomandam sa cititi si:

La Judecata de Apoi a buyerilor: Dulceata de ardei iute sau dulceata cu ardei iute? Cat de corecte mai sunt valorile din declaratia nutritionala? - 03/09/2018 

 

 


Toate actualitatile