English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Remodelare la un an de la deschidere  

03/02/2020

Incepand din aceasta dimineata, unul dintre fostele magazine Adivin, a intrat in remodelare. Nu este primul si cu siguranta nu va fi nici ultimul magazin remodelat de Mega Image. Decizia retailerului surprinde in conditiile in care unitatea a fost deschisa in decembrie 2018. De ce este nevoie de o remodelare la doar 12 luni de la deschidere? In absenta unor explicatii oficiale se pot contura doua scenarii. 1) Posibil ca modelul implementat la preluarea unitatii sa nu fi fost potrivit pentru zona respectiva, stiuta fiind sezonalitatea Constantei. Cu alte cuvinte, cei care au gandit sortimentatia si lay-out-ul au implementat un model de magazin fara sa aiba toate informatiile necesare. Prima remodelare s-a facut in pripa, probabil din dorinta de a prinde perioada de varf din decembrie si/sau in dorinta de a bifa inca o deschidere pe nota de plata avansata furnizorilor. 2) Mai rar ca un magazin mare sa fie remodelat la un an de la deschidere. In general, lanturile internationale sunt extrem de atente atunci cand este vorba de alocarea unor sume pentru astfel de actiuni. Probabil ca la Mega Image stau putin altfel, remodelarea fiind un motiv plauzibil pentru cheltuirea unor sume.

 

Brandprivat.ro s-a numarat printre ultimii clienti care au trecut pragul supermarketului Mega Image din zona Faleza Nord cu doar cateva ore inainte de inchidere. In afara aspectului dezolant din interior, cu rafturi aproape goale, ne-au atras atentia doua mici detalii: 1) nu au existat reduceri de pret. Practic, remodelarea nu a luat in calcul lichidarea stocurilor ci s-a mers pe transferul* marfii catre alte unitati/depozite Mega Image. 2) anuntul postat pe usa de la intrare. Desi in zona exista trei magazine Shop&Go, clientii nu erau indrumati spre acestea ci spre supermarketul Mega Image din zona Tomis III, aflat la cativa kilometri distanta. Pentru noi, anuntul a fost inca o dovada ca franciza conteaza prea putin in planurile si strategia Mega Image.  

 

Nota brandprivat.ro – Produsele aflate pe raft erau stranse, inventariate si ambalate in cutii de... banane.

 

Va recomandam sa cititi si:

Comertul traditional din regiunea Dobrogea a pierdut unul dintre bannerele sale de referinta. Mega Image preia intr-un final magazinele Adivin - 25/09/2018

 

 

 


Toate actualitatile