English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Record in retailul modern. Datoriile Profi au ajuns la 3 miliarde lei 

02/06/2020 08:21

Profi, reteaua cea mai..., cu cele mai... si cu cei mai..., bifeaza un nou (si trist am spune noi) record. Retailerul de pe Bega incheie anul 2019 cu datorii de aproape 3 miliarde lei*. Noi. Ceea ce pentru adeptii monedei unice s-ar traduce in aproape 620 milioane euro la cursul actual. Enorm daca tinem cont ca doar o treime din aceasta suma poate fi acoperita din stocul de marfa. In ciuda acestei datorii uriase, managerii Profi sunt linistiti. Ba mai mult, povestesc tuturor celor dispusi sa-i asculte despre cum pot ajunge companiile producatoare in impas financiar datorita crizei de lichiditati. In ce ne priveste incercam sa ne imaginam ce ar insemna acum ca aceasta suma sa revina in piata. Asta ca tot vorbim de relansarea economiei.

Expansiunea extrem de agresiva a retelei Profi s-a bazat, si din pacate se bazeaza in continuare in mare masura pe furnizori. Prin aportul lor, prin termenele de plata generoase acceptate cu sau fara voia lor, companiile producatoare sustin inaltarea acestui castel de nisip.  Exista insa si exceptii. In ultimele luni, branduri puternice au inceput sa paraseasca corabia Profi. Sunt firme – putine ce-i drept – care au decis sa ia taurul de coarne. In definitiv, retailul romanesc nu se rezuma la un singur lant de magazine.

 

Nota brandprivat.ro – Conform datelor de bilant inregistrate la Ministerul Finantelor Publice, Profi a incheiat anul fiscal 2019 cu datorii in suma de 2,978 miliarde lei, in crestere cu 13,67% fata de nivelul inregistrat la finele anului 2018. In cursul zilei de miercuri, 3 iunie, vom publica o analiza a datelor din bilantul anului 2019 comunicate oficial de Profi si inregistrate la Ministerul Finantelor Publice.

 

Va recomandam sa cititi si:

Profi, un mar frumos pe dinafara dar putred in interior. In spatele unor cifre cosmetizate se ascunde un nivel de indatorare fara precedent - 02/10/2018 

Creste numarul brandurilor care parasesc corabia Profi – 01.06.2020 articol rezervat abonatilor

 

 


Toate actualitatile