English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Promotia Orkla a ajuns pe mana matematicienilor Auchan

07/12/2020 16:52

Folie de plastic si o ditamai funda rosie. La prima vedere, pachetul Orkla (pate Ardealul si mustar La Minut) se vrea un cadou pentru clientii fideli in prag de sarbatori. Atata doar ca planul marketingului Orkla a fost dat peste cap la listarea pachetului in Auchan. In stilul care tinde sa devina celebru, matematicienii Auchan au gandit un pret care nu are nici cea mai mica legatura cu realitatea de la raft. E suficient sa precizam ca cele doua produse ce compun pachetul Orkla pot fi cumparate separat din acelasi magazin Auchan, la preturi mult mai mici. Practic, la achizitia pachetului Orkla, clientii Auchan platesc cu 10,5% mai mult decat daca ar fi sa cumpere cele doua articole separat, din acelasi hyper Auchan. Merita oare acest cost suplimentar pentru o simpla folie de plastic?

 

Simpla si in acelasi timp inselatoare, abordarea Auchan nu are nici cea mai mica legatura cu clientul ci strict cu propria profitabilitate. Pur si simplu retailerul mizeaza pe aglomeratia din magazine, taxand neatentia clientilor sai.

Daca in cazul pachetelor promo Covalact, greseala putea fi oarecum usor depistata, ambele produse fiind in aceeasi zona de raft, in cazul pachetului Orkla lucrurile sunt mai complicate. Pachetul este amplasat pe raft in categoria mustar acolo unde poti cel mult sa descoperi pretul mustarului LaMinut ca articol individual. Ca sa gasesti si pretul pateului Ardealul si apoi sa le pui pe amandoua cap la cap trebuie sa mergi in alt raion ceea ce sa recunoastem, putina lume ar face in aglomeratia care este acum in magazine.

 

Nu ne ramane decat sa recomandam inca odata clientilor Auchan, atentie mare la cumparaturi. Cand mergeti intr-un hyper Auchan, uitati-va cu atentie nu doar la ingrediente si termene de valabilitate ci si la pretul de raft. Si mai ales acolo unde gasiti oferte speciale, sau pachete/ambalari promotionale.

 

Va recomandam sa cititi si:

Pachetele Covalact cu reducere, un mecanism promotional care nu functioneaza la Auchan - 24/11/2020

 

 


Toate actualitatile