English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Prima promotie nationala pentru "Les Cosmétiques Design Paris"

15/03/2012 12:12

Incepand din aceasta dimineata, timp de doua saptamani, Carrefour Franta deruleaza prima sa promotie nationala pentru produsele sale de machiaj sub brandul propriu "Les Cosmétiques Design Paris".

 

Lansarea noi linii "Les Cosmétiques Design Paris" face parte dintr-un plan al Carrefour de consolidare a pozitiei sale pe piata cosmeticelor. O piata selectiva, bazata pe o clientela permanenta.  In intampinarea consumatorilor Carrefour arunca in joc experienta sa de retailer alaturi de profesionalismul producatorului englez, Boots. Cele paste 650 de articole acopera practic toate categoriile de produse, dintre care nu au fost uitate nici cosmeticele pentru barbati.

O lansare pregatita minutios, ce se va derula in doua mari etape. Prima, finalizata chiar ieri, a vizat listarea in peste 4.000 de magazine de pe intreg cuprinsul Frantei, a liniei de produse de machiaj. Botezata sugestiv Pro's, linia ofera o varietate de produse comparabile din punct de vedere al calitatii cu marile branduri internationale. Un excelent raport calitate/pret ce nu poate decat sa traga un semnal de alarma in birourile marilor companii producatoare. De altfel acestea vor fi probabil cele mai afectate de noua lansare a Carrefour. Iar efectele s-ar putea regasi indirect, pe termen lung si in alte lanturi de magazine. Posibil ca marii producatori sa isi revizuiasca listele de preturi, caz in care ele vor deveni aplicabile catre toate lanturile de magazine care comercializeaza cosmetice de marca. Iar principalul beneficiar va fi la final, consumatorul.

Miscarea Carrefour deschide insa noi orizonturi pe piata cosmeticelor sub brand privat. Se intrevad noi oportunitati pentru brandurile private, pe o piata dominata la nivel mondial de cateva mari companii producatoare. De altfel in cateva tari au aparut si primele efecte ale lansarii Carrefour.

 

El Corte Ingles lanseaza o noua linie de cosmetice

Desi "Les Cosmétiques Design Paris" vor fi lansate anul acesta doar in Franta, retailerii spanioli pregatesc deja o contraofensiva. Lantul de magazine El Corte Ingles a lansat o noua linie de creme de fata si corp sub brandul Plantea. Noua linie de produse, disponibila doar in cadrul raioanelor de cosmetice din magazinele El Corte Ingles, vine sa completeze sortimentatia de brand privat existent deja in portofoliul retailerului. Cele 20 de noi articole, cu preturi variind intre 4 si 30 de euro, se adauga astfel la articolele existente sub brandurile Linea Pura, Oleada sau Veckia.

 

Delhaize anunta reduceri pe termen lung la produsele cosmetice

Actiunea Delhaize a fost demarata la finele lunii februarie si se aplica in toate magazinele de pe teritoriul belgian, pentru produsele cosmetice de marca. Reducerile de pret oscileaza in functie de produse, intre 5% - 20%.

 

Prima promotie nationala pentru machiajul Pro's

Din aceasta dimineata noul catalog Carrefour Franta propune consumatoarelor promotii la articolele sale de machiaj sub noul brand Pro's. Considerata o linie de machiaj profesional, Pro's este insotita de sloganul "In sfarsit produse pe care toata lumea si le poate permite". Lansarea este sustinuta printr-o serie de promotii agresive, majoritatea sub mecanismul "al treilea produs gratuit". In paralel, clientele magazinelor Carrefour pot beneficia de consilierea gratuita a unor make-up artisti.

Ecourile lansarii nu au ramas neobservate, mai ales ca Franta este o piata importanta in lumea cosmeticelor. Marile companii franceze producatoare de cosmetice au pregatit deja contraoferte. Unele dintre ele sunt vizibile chiar in respectivul catalog Carrefour. Astfel, Bourjois, L'Oréal sau Maybelline New York ofera promotii de 1+1 gratuit pentru diferite articole de machiaj.

Este insa doar o prima reactie pentru ca asa cum spuneam, efectele vor fi mult mai vizibile pe termen lung.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

Carrefour lanseaza propria sa linie de produse cosmetice "Les Cosmétiques Design Paris" - 09.02.2012

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Toate actualitatile