English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Prima deschidere Kaufland din 2018 confirma orientarea retailerului catre formatul mic de magazin

23/01/2018 16:23

Prima deschidere Kaufland din acest an a avut loc in aceasta dimineata la Satu Mare, reteaua germana ajungand astfel la 117 magazine. Noul supermarket, amplasat pe strada Corvinilor, nr. 1-3 a fost inaugurat marti, 23 ianuarie in prezenta oficialitatilor locale si a presei. Cu acest prilej, primarul Kereskenyi Gabor a oferit declaratia zilei, deschiderea noului Kaufland contribuind in viziunea sa la descongestionarea traficului local: „...de acum podul Decebal va fi mai putin aglomerat, deoarece multi satmareni de pe malul drept al Somesului treceau raul pentru a-si face cumparaturi...”

 

Kaufland Satu Mare 2 confirma indepartarea retailerului german de formatul clasic de hypermarket. De fapt, cu o suprafata comerciala de doar 2305 m² este impropriu sa mai etichetam magazinul drept un hypermarket in adevaratul sens al cuvantului. Practic, ceea ce avem acum la Satu Mare este un supermarket de marime mare si nicidecum un hyper. Orientarea catre magazine cu suprafete mici de vanzare confera o mai mare flexibilitate si in acelasi timp un mai mare control al costurilor de exploatare. De cealalta parte insa, la furnizori, suprafata mica de vanzare limiteaza stocurile la raft dar si numarul de articole active. Desi formatul mic de magazin confirma adaptarea retailerului la conditiile pietei locale, implementarea sa reprezinta de fiecare data o incalcare a promisiunilor afisate de Kaufland la intrarea sa in Romania. Pentru multi dintre furnizorii Kaufland, existenta mai multor formate reprezinta o abatere de la conditiile contractuale, cu posibile influente negative asupra cifrei lor de afaceri dar si a profitabilitatii.

 

„Se binecuvinteaza Doamne si se sfinteste acest magazin...”

Discursurile oficialilor satmareni au fost urmate de o slujba de sfintire in limba romana, magazinul urmand sa fie deschis pentru public incepand de maine, miercuri, 24 ianuarie.

 

Nota brandprivat.ro – Semnalizarea bilingva ne-a oferit posibilitatea sa vedem afisata si denumirea in limba maghiara pentru doua dintre regiunile istorice ale Romaniei: Oltenia si Dobrogea.

 

 


Toate actualitatile