English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Pretul zilei: 7 Days Minicroissant crema cacao – vin spumant 185g

07/08/2020 07:52

Un produs (7 Days Minicroissant cu crema cacao/vin spumant 185g), acelasi discurs (...fara POVESTE, intrucat e REALITATE), acelasi angajamanet fata de consumator (Preturi reduse permanent. Ataaaaaaaaat!) si, in final, trei preturi. Diferite de la un oras la altul, de la o zona geografica la alta.

 

In spatele angajamentelor de fatada si a discursului menit sa atraga si implicit sa vanda, distingem o strategie ce merge in detaliu, pana in cel mai mic colt al tarii. Este apanajul oricarui retailer sa adopte astfel de strategii iar cazul de fata nu este primul si nu va fi nici ultimul. In definitiv exista retele care practica preturi diferite de la un magazin la altul chiar si atunci cand acestea se afla in acelasi cartier sau pe aceeasi strada. Suntem constienti ca prin articolul de fata nu vom schimba o strategie dezvoltata si perfectionata in timp, capabila iata sa genereze marje de profit mult peste media retailului modern. Si nici nu ne asteptam ca romanii sa se schimbe peste noapte si sa fie mult mai atenti la detalii. Am ales insa acest exemplu tocmai datorita asocierii interesante si poate putin ipocrite dintre discurs si realitate. Spre dezamagirea unor cititori, iata, preturile practicate de lanturile internationale de retail nu au nici cea mai mica legatura cu pretul terenurilor. Cel putin nu pe segmentul FMCG.

Exemplul de fata poate fi insa un semnal pentru oamenii de vanzari. Multe companii livreaza astazi direct pe depozitele centrale si, in absenta unor acorduri care sa le permita si un acces la datele de sell-out, nu au o imagine completa asupra produselor/brandurilor lor. Existenta unei strategii comerciale, cu preturi multiple, poate fi o informatie utila pentru cei care stabilesc strategiile producatorilor/distribuitorilor in negocierile anuale. Care negocieri, cu sau fara pandemie, se apropie mai ceva ca anul scolar. Si pentru ca informatia sa fie completa, adaugam in final si orasele/magazinele unde sunt valabile respectivele preturi. Ataaaaaaaaat!

 

A – Bucuresti, Botosani, Braila, Brasov, Buzau, Cluj, Drobeta, Focsani, Oradea, Ploiesti, Roman, Sibiu. Targu Jiu.

B – Bacau, Baia Mare, Constanta, Craiova, Deva, Galati, Iasi, Piatra Neamt, Pitesti, Satu Mare, Suceava, Targu Mures, Timisoara.

C – Alba, Alexandria, Arad, Bistrita, Bragadiru, Calarasi, Campina, Campulung, Caransebes, Carei, Codlea, Comanesti, Crevedia-Buftea, Curtea de Arges, Dej, Fagaras, Falticeni, Gheorghieni, Gherla, Hunedoara, Lugoj, Mangalia, Medgidia, Medias, Miercurea-Ciuc, Mioveni, Moreni, Navodari, Odorheiu Secuiesc, Onesti, Orastie, Pascani, Petrosani, Radauti, Reghin, Resita, Ramnicu Sarat, Sebes, Sfantu Gheorghe, Sighet, Sighisoara, Slobozia, Tecuci, Targu Secuiesc, Tulcea, Turda, Vaslui, Vatra Dornei, Zalau.

 


Toate actualitatile