English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Pretul zilei: 2,29 lei un kilogram faina Baneasa tip 000, supermarket La Cocos Vitantis

18/11/2020 18:07

Asistam la un minim de pret pentru brandul lider. Sa gasesti astazi un kilogram de faina Baneasa 000 la 2,29 lei este o adevarata arta. Aici insa avem nevoie de doua precizari. Pretul La Cocos se aplica la minim 3 produse cumparate. Adica 3 pungi a cate un kilogram. Vrei doar una, platesti putin mai mult. Adica 2,49 lei. Chiar si in cazul acesta pretul nu este de ici de colo. Oferta actuala a suferit insa o usoara modificare. Initial, pretul a fost 2,49 lei la minim 3 pungi cumparate dar, cu cateva ore inainte de deschidere, La Cocos a redus pretul.

Ca sa intelegem oferta supermarketului La Cocos trebuie sa aruncam o privire in curtea vecinilor. Mai precis la Kaufland unde, in catalogul aparut in aceasta dimineata, aceeasi faina Baneasa 000 se vinde cu 6,49 lei punga de 2kg, pret in reducere de la 7,79 lei. Per kilogram, Kaufland vinde faina Baneasa 000 la 3,25 lei, pret cu aproape 42% peste pretul afisat de supermarketul La Cocos. Si asta, atentie! in conditiile in care la Kaufland vorbim de un pret promo.

Cum este posibila o diferenta atat de mare? Are oare La Cocos o forta de negociere superioara Kaufland in discutiile cu producatorul fainii Baneasa? Categoric, nu. Diferenta enorma de pret intre Kaufland si La Cocos nu vine din negocierea pretului de achizitie ci din marja. De ani buni, faina a devenit gaina cu oua de aur pentru retailerii internationali. Desi vorbim de un aliment de baza, sensibil la pret, lanturile internationale practica adaosuri enorme pe faina, nu de putine ori pretul de raft fiind dublu fata de pretul la poarta fabricii. La Cocos se pare insa ca are o cu totul alta strategie, marja fiind una decenta. Va reusi oare La Cocos sa schimbe regula jocului pe cea mai importanta piata de retail a tarii sau cineva, undeva, acolo sus, ii va limita sursa de aprovizionare?

 


Toate actualitatile