English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Penny Market a deschis primul sau magazin in Targu Jiu

28/02/2018 18:38

Penny Market a deschis in aceasta dimineata la Targu Jiu primul sau magazin din localitate. Amplasat in apropierea garii, pe strada Nicolae Titulescu, la numarul 9D, magazinul propune un format standard, cu carmangerie proprie, element de diferentiere folosit de Rewe Romania la ultimele sale deschideri. Intarziata aproape un an, deschiderea magazinului a primit in final toate avizele necesare, germanii urmand sa se implice si in arhitectura zonei prin construirea unei alei de acces asfaltate, in lungime de aproape 100 m si a unui sens giratoriu. In replica, primaria locala a sustinut investitia, interesata fiind de reabilitatea zonei, important nod de legatura rutiera a municipiului cu localitati din si din afara judetului Gorj.

 

In ultimii ani, lanturile internationale de retail prin departamentele lor de PR anuntau invariabil la fiecare deschidere de magazin si numarul locurilor de munca nou create, trecand voit sau poate prea usor peste efectele negative generate pe orizontala in randul comerciantilor traditionali. Desi in cazul magazinului Penny Market Targu Jiu este poate prea devreme sa vorbim despre inchiderea unor mici magazine de proximitate, spicuim un pasaj sugestiv din documentatia depusa la Primaria Targu Jiu ca parte din Planul Urbanistic Zonal:

 

I.3.2.1. Studiul de fundamentare asupra evolutiei teritoriului si a localitatii din punct de vedere istoric cultural, demografic, economic, etnografic, urbanistic si arhitectural

- Delimitarea obiectivului studiat

S-a studiat evolutia localitatii si a zonei in raport cu intentia prezentului P.U.Z. de a insera in zona o functiune comerciala. Astfel in Targu-Jiu exista cateva magazine cu un specific asemanator cu cel propus de Penny Market (Lidl, Carefour, Kaufland), dar sunt situate la o distanta de cel putin 2 km de amplasamentul studiat, desi in alte localitati din tara distanta dintre astfel de functiuni comerciale este de mai putin de 1 km. De asemenea se poate constata fireasca asociere in timp, intre functiunea de nod de circulatie si cea comerciala prin prezenta a numeroase chioscuri si tonete in jurul peroanelor autogarii si pe aleea de acces la aceasta.

- Analiza critica a situatiei existente

In prezent zona este neunitara din punct de vedere arhitectural. Aspectul chioscurilor si tonetelor susmentionate, realizate la momente diferite si fara o gandire unitara, confera zonei un aspect dezordonat si neingrijit. Unele din cladirile de pe conturul amplasamentului intorc spatele acestuia, prezentand fatade neinteresante sau chiar dezagreabile.

- Evidentierea disfunctionalitatilor si prioritati de interventie

Se propune interventia cu prioritate asupra chioscurilor aflate pe amplasamentul beneficiarului care se vor desfiinta, se va reloca autogara intr-o cladire mai mica si mai adecvata unei functionari moderne a acestui tip de program, externalizandu-se catre Penny Market partea de comert alimentar asociata calatoriilor.

 

 


Toate actualitatile