English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Pate cu de toate. Inclusiv fainosag

24/09/2020 07:52

Pate cu sunca si boia dulce sau pate cu ciolan afumat. Sunt doar doua dintre ultimele lansari operate de Orkla Foods Romania sub brandul Ardealul. Vazand denumirea produselor ai spune ca retetele sunt facute cu ce a mai ramas prin frigider dupa o mult prea indestulata masa de Paste sau de Craciun. Si nu suntem departe de adevar. Producatorul nu s-a zgarcit si a pus de toate, inclusiv apa care figureaza ca principal ingredient. Carnea insa nu va asteptati sa fie de la porci romanesti. S-a mers pe varianta ieftina, a porcului provenit din U.E. Posibil tot de acolo sa vina si aditivii alimentari. Iar lista este al naibii de lunga. Gasim stabilizatori (tri si polifosfati), gasim agenti de ingrosare (caragenan), antioxidanti (eritorbat de sodiu), conservanti (nitrit de sodiu) amidon, extract de drojdie, zahar (nu se putea fara) dar si controversatul monoglutamat de sodiu, ingredientul secret care se spune ca sta la baza unui fainosag autentic. Dintr-o atat de lunga lista cu ingrediente ce ingroasa cifra importurilor, mai lipsea un detaliu. Il regasim insa la sfarsit, adaugat (credem noi), cu mandrie de cei ce s-au implicat in dezvoltarea acestor doua retete: "produs in Romania".

 

Nota brandprivat.roArdealul porc cu ciolan afumat este un produs Orkla Foods Romania ce contine urmatoarele ingrediente: „apa, ficat de porc 20% (origine U.E.), slanina, sorici, ciolan de porc afumat 10% (origine U.E.)(ciolan de porc dezosat; apa; sare; proteina animala de porc; mix de condimente si arome; stabilizatori: tri si polifosfati; zaharuri; dextroza; agent de ingrosare: caragenan; antioxidant: eritorbat de sodiu; potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu; conservant: nitrit de sodiu), proteina vegetala de soia, amidon din cartofi, sare, zahar, ceapa, paste de tomate, condimente; proteina animala din porc, extract de drojdie, aroma de fum, antioxidant: acid ascorbic, conservant: nitrit de sodiu. Produs in Romania.”

Ardealul porc cu sunca si boia dulce este un produs Orkla Foods Romania ce contine urmatoarele ingrediente: „apa, ficat de porc 20%, slanina, sorici, sunca 10% (carne de porc, apa, amidon, sare, amidon modificat, proteina animala din porc, mix de condimente si arome, stabilizatori: tri si polifosfati; agent de ingrosare: caragenan; corector de aciditate: citrat de sodiu; antioxidant: acid ascorbic, eritorbat de sodiu; potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu; conservant: nitrit de sodiu, extracte vegetale), proteina vegetala de soia, amidon din cartofi, sare, zahar, ceapa, paste de tomate, condimente; proteina animala din porc, boia dulce 0,3%, extract de drojdie, antioxidant: acid ascorbic, conservant: nitrit de sodiu.”

 


Toate actualitatile