English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Paradoxul romanesc: Din prea multa solidaritate ne invartim intr-un cerc vicios   

15/03/2020 15:39

Intr-o scrisoare deschisa data publicitatii in cursul acestei zile si adresata tuturor clientilor sai, Asociatia Marilor Retele Comerciale indeamna la cumpatare si chibzuinta. Citam: „...avem nevoie si de ajutorul vostru. Va rugam sa fiti cumpatati si chibzuiti la ce si cat cumparati. Intelegem framantarile voastre, dar a cumpara mai mult decat ai nevoie poate insemna uneori sa ii lasi pe ceilalti fara produsele de care si ei au nevoie. Exista cantitati si stocuri pentru toti, daca suntem solidari si ne gandim si la nevoile tuturor.”

Pe de alta parte, intr-un mesaj adresat romanilor, Presedintele Iohannis a spus: Avem nevoie de voi, dragi romani! Avem nevoie de voi sa respectati indrumarile, indicatiile autoritatilor. Avem nevoie sa respectati regulile de igiena care sunt transmise pe canalele publice. Si, da, avem nevoie sa evitati contactele care nu sunt absolut necesare.”

Asadar, sa vedem daca am inteles bine. Asociatia Marilor Retele Comerciale are nevoie de ajutorul nostru si ne roaga sa fim cumpatati si sa cumparam doar strictul necesar. Pe de alta parte, Presedintele, apeleaza si el la sustinerea noastra si ne solicita sa evitam contactele care nu sunt absolut necesare. Este absolut necesara o iesire la supermarket? Evident, nu. Aglomeratie, cozi, carucioare murdare, dezinfectie de mantuiala. Putem renunta la terapia prin shopping? Categoric. Putem sta linistiti acasa, evitand contactul cu alti conationali si, implicit raspandirea bolii. Da si cu siguranta (si) in acest fel suntem solidari unii cu altii. Dar ca sa stam acasa, trebuie sa mai si mancam. Adica sa traim din stocurile acelea pe care le-am achzitionat cu multa cumpatare, stand poate ore bune la coada. Cat timp va trebui sa o ducem asa? O saptamana? Doua? O luna? Ei bine, aici Presedintele a uitat sa ne spuna. Din prea multa solidaritate, ne invartim intr-un cerc vicios. Dar parca ar fi pentru prima oara...

 

 

 


Toate actualitatile