English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Oxid de etilena peste limita admisa in biscuitii Gerblé. Balbe si erori de comunicare in anunturile retailerilor

30/10/2020 18:07

Biscuitii cu miere si susan (pachet 200g) sub brandul Gerblé sunt in curs de retragere din piata ca urmare a unei alerte europene privind prezenta peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilena in anumite loturi de seminte de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului.

Prima observatie: Alerta europeana a fost initiata de producatorul francez Nutrition & Santé SAS in data de 28 octombrie dar a ajuns abia astazi, la ceas de seara sa fie comunicata si de Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor. Asadar, din start, doua zile pierdute, in care hartiile au circulat intre distribuitorul pentru Romania (Nutrivita SRL), lanturile de retail (Auchan, Carrefour si Mega Image) si ANSVSA. Mai bine insa mai tarziu decat niciodata.

Alerta de retragere vizeaza produsul:

Denumire produs: BISCUITI MIERE-SUSAN 200G GERBLÉ

Furnizor: NUTRIVITA S.R.L.

Cod EAN: 3175681026766

Loturi/DLC: 11906018-10/04/2021 si 11906578-30/06/2021

 

Auchan a fost primul retailer care a dispus joi, 29 octombrie, retragerea loturilor incriminate, acestea fiind prezente in toate hypermarketurile sale. In comunicat, Auchan paseaza intreaga responsabilitate catre distribuitor. Comunicatul este redactat cu sigla producatorului francez, numele Auchan aparand doar la final in lista magazinelor care au comercializat produsul. Mai mult, clientii care doresc informatii suplimentare sunt indrumati sa sune la distribuitorul roman, la un numar de telefon la care nu raspunde nimeni sau sa contacteze prin email distribuitorul Nutrivita. Cat despre eventuale scuze din partea Auchan Romania, nici vorba.

O zi mai tarziu, vineri, 30 octombrie, apar reactii si din partea Mega Image si Carrefour. Comunicatul Mega Image este facut in graba, pe genunchi. In text a ramas agatat un produs sub brandul propriu Delhaize (26905 DLL BAGEL CU SUSAN 4X85G), produs retras in urma cu o luna exact pentru acelasi exces de oxid de etilena in semintele de susan. Cat priveste biscuitii Gerblé, prevazatori, cei de la Mega Image, isi avertizeaza clientii ca la returnarea produsului vor trebui sa prezinte musai si bonul fiscal. Altfel, nici vorba de vreo compensatie materiala.

Sosit ultimul, comunicatul Carrefour este intocmit corect, fara balbe, ezitari sau pasarea raspunderii catre terti. Clientii pot primi inapoi contravaloarea produsului din magazinele Carrefour, atentie!, fara sa fie nevoie de prezentarea bonului fiscal.

 

Si tot pentru prezenta oxidului de etilena peste limitele admise, Carrefour Romania anunta tot astazi o a doua retragere de produs. De data aceasta este vorba despre un produs sub brandul Merba. Citam din comunicatul Carrefour:

„Va informam ca societatea PARMA FOOD GROUP DISTRIB. S.R.L., a initiat retragerea de la comercializare a produsului BILE CEREALE CU AFINE 125G MERBA, ca urmare a unei alerte europene privind prezenta peste limitele admise legal a contaminantului oxid de etilena in anumite loturi de seminte de susan, folosite ca ingredient la fabricarea produsului. CARREFOUR ROMANIA S.A. retrage de pe piata si recheama de la consumatori urmatorul produs cu datele de identificare de mai jos:

Denumire produs: BILE CEREALE CU AFINE 125G MERBA

Furnizor: PARMA FOOD GROUP DISTRIB. S.R.L

Cod EAN: 8710502360015

Lot/DLC: 2024006/27-08-2021

Oxidul de etilena poate prezenta un risc potential pentru sanatate in caz de consum repetat, pe termen lung. Se recomanda persoanelor care detin produse din lotul descris mai sus sa nu le consume, ci sa le distruga sau sa le aduca inapoi in magazinele de unde le-au cumparat. Contravaloarea produselor va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal. Ne cerem scuze pentru inconvenientele create! Pentru informatii suplimentare, puteti contacta Carrefour Romania S.A.: clienti@carrefour.com

 


Toate actualitatile