English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

O alerta de retragere la Kaufland si multe, foarte multe semne de intrebare...   

22/03/2019 20:42

A.N.S.V.S.A. publica astazi pe pagina proprie o alerta* de retragere emisa de compania Spicul Etap SA pentru biscuitii populari. Surprinzator, desi vorbim despre un produs sub brand de producator, alerta vizeaza doar reteaua Kaufland. Din datele puse la dispozitie de compania Spicul Etap SA din Rosiorii de Vede, judetul Teleorman, aflam ca este vorba despre biscuitii populari cu lotul de fabricatie 10.12.2018. Cum lotul in cauza nu are si un numar ci doar data fabricatiei, putem trage o prima concluzie interesanta: compania producatoare a livrat intreaga cantitate de biscuiti populari produsa in data de 10.12.2018 doar in magazinele Kaufland.  

Revenind insa la alerta de retragere, motivul invocat consta in cantitatea mare de sulfiti descoperita in respectivul lot. Citam din comunicatul companiei producatoare: „in urma analizelor de laborator efectuate pentru parametru sulfiti... s-a constatat depasirea acestui parametru”. Din pacate comunicatul nu ofera alte detalii. Aceeasi lipsa de transparenta vine si dinspre ANSVSA care nu catadicseste sa ne ofere informatii suplimentare. Depasirea parametrului a fost oare in limitele admise sau avem o cantitate in exces, daunatoare sanatatii umane?

Despre ce produs este vorba?

Cei care cunosc piata FMCG stiu ca in portofoliul** companiei Spicul Etap SA nu exista o ambalare individuala pentru biscuitii populari. Practic, compania comercializeaza biscuiti populari doar la vrac, singura ambalare fiind baxul de 4kg. Cu alte cuvinte, biscuitii populari produsi de Spicul Etap SA au fost vanduti prin raioanele de vrac din hyperurile Kaufland, clientul neavand astfel posibilitatea sa stie despre ce lot de productie este vorba. De ce a ascuns aceste detalii compania producatoare?

Un alt mare semn de intrebare: intarzierea cu care a fost identificata prezenta sulfitilor. Vorbim de un lot produs in 10.12.2018 si livrat exclusiv retelei Kaufland. De ce a trebuit sa treaca trei luni ca sa aflam rezultatul unor analize de laborator ce ar fi trebuit sa fie facute imediat dupa ziua productiei? Cum s-a facut receptia la Kaufland? Au fost verificate documentele de calitate pentru lotul de biscuiti populari receptionati de la compania Spicul Etap SA?

Desi este vizat in mod direct de aceasta alerta de retragere, intaiul retailer al tarii nu a iesit pana acum in fata romanilor cu un comunicat si nici nu a oferit date despre modul cum a ajuns in magazinele sale un lot de produse neconforme, posibil daunatoare sanatatii umane.

 

Nota brandprivat.ro:

*In stilul caracteristic, ANSVSA nu a trecut pe site si ora la care a fost postata alerta de retragere.

**Compania Spicul Etap SA are in portofoliu un singur sortiment de biscuiti populari, acesta fiind comercializat sub brandul Spieta, la vrac, in baxuri de 4kg.

 

 

 

 


Toate actualitatile