English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Nu mai asteptati pana in 2019 dupa inghetata Kinder. O gasiti listata deja in Carrefour

26/11/2018 19:32

Mediatizatul joint-venture dintre Ferrero si Unilever a prins contur anul acesta odata cu lansarea primelor inghetate Kinder. In prima etapa, cele doua companii au ales sa intre cu trei articole pe pietele din Franta, Germania, Elvetia si Austria, urmand ca din 2019 inghetata Kinder sa poata fi cumparata si din celelalte tari europene.

Nu este insa usor sa astepti atata amar de timp. Cand Sarbatorile bat la usa, cum sa-i explici copilului tau ca Mos Craciun nu aduce inghetata fie ea si Kinder? Ei bine, nu va mai bateti capul, incercand sa rezolvati imposibilul. Gratie Carrefour, doua dintre deja celebrele inghetate Kinder pot fi gasite acum si in reteaua de hypermarketuri. In grija sa fata de romani, Carrefour a smuls de la gura copiilor francezi cateva baxuri si le-a listat in magazinele sale. Evident, un astfel de efort merita si un pret pe masura. Dar ce mai conteaza astazi cativa zeci de lei in plus cand stii ca ai reusit sa rezolvi o problema atat de grava?

In strategia sa, Carrefour mizeaza pe conotatia brandului, profitand de elementul de noutate dar si de snobismul romanilor. Asa se face ca pretul de raft a fost calculat rapid, prin simpla inmultire cu 3 a pretului de vanzare din magazinele franceze (3,60 euro). Suna ciudat sa ai un adaos de peste 300% la un produs alimentar destinat in principal copiilor. Suntem insa convinsi ca, in ciuda imaginii negative pe care un astfel de pret o aduce brandului Carrefour, retailerul si-a facut bine temele si stie pe ce fel de clienti se poate baza.

 

Nota brandprivat.ro - Referintele listate in hyperurile Carrefour sunt:

  • Kinder Bueno Ice Cream Cone, pachet 4x60g – 53,99 lei; Pret per kg: 224,95 lei.
  • Kinder Ice Cream Stick, pachet 10x27g – 53,99 lei; Pret per kg: 199,96 lei.

Treceti va rugam peste pretul per kilogram afisat pentru Kinder Stick. Evident, kilogramul nu costa 1999,63 lei ci, doar, 199,96 lei. Cifra trecuta pe eticheta de raft este gresita, inmultirea cu 10 nefiind o operatiune aritmetica pe care sa o stapaneasca toata lumea.

 

 

 


Toate actualitatile