English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Nordic Food pierde distributia produselor Rio Mare

15/05/2018 16:23

Aflata in plin proces de schimbare a top managementului si cu proiecte ambitioase de crestere, compania Nordic Food se vede nevoita sa-si reseteze din mers strategia comerciala dupa ce a pierdut distributia nationala pe produsele Rio Mare. Transformat in timp intr-un adevarat motor de crestere pentru companie, brandul Rio Mare este listat astazi in aproape toate conturile internationale fiind insa in acelasi timp subiect al unor importuri paralele venite cel mai adesea pe filiera maghiara.

O dovada ca vechea zicala romaneasca „nu este pentru cine se pregateste...” functioneaza din plin chiar si in cazul brandurilor internationale. Cazul Rio Mare nu este singular, piata romaneasca fiind in ultimii ani martora mai multor schimbari de distribuitori. Am putea spune chiar ca a devenit un obicei  ca firmele care au construit in timp distributia nationala a unor branduri internationale sa fie inlocuite atunci cand rezultatele au devenit palpabile. Au existat insa si cazuri cand firmele producatoare, surprinse de rezultatele bune din Romania au decis sa preia pe cont propriu distributia, deschizandu-si in tara noastra reprezentante nationale. Evident, cu preluarea la zi (si cu costuri minime!) a intregii baze de date, inclusiv a portofoliului de clienti.  

 

Potrivit informatiilor din piata, distributia produselor Rio Mare va fi facuta de compania Orbico, companie in al carui portofoliu se regasesc branduri internationale puternice precum Pringles, Kellog’s, Tchibo, Philip Morris pe partea de produse alimentare sau Lacoste, Gucci, Escada, Dolce&Gabbana, Puma, Burberry, Karl Lagerfeld sau Barbie pe segmentul produselor nealimentare.

 

 


Toate actualitatile