English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Noi cu cine votam: Cremosso Tentatii sau Oikos?          

09/09/2019 08:33

Managementul Danone a decis ca Romania merita trei noi articole. Zis si facut. Atata doar ca cele trei lansari nu au nicio legatura cu producatorii romani de lactate ci vin de la mii de kilometru distanta, tocmai din peninsula Iberica. Orientarea subsidiarei locale spre importuri este tot mai evidenta in ultima vreme, Danone incercand astfel cu disperare sa puncteze la capitolele cifra si imagine. Din pacate, strategia nu incurajeaza agricultura romaneasca ci este o modalitate eficienta si perfect legala de sustinere a producatorilor de lapte din tarile de origine.

Revenind insa la cele trei articole aparute de curand pe rafturile marilor magazine, surprinde comunicarea ambigua a marketingului Danone. Daca la exterior, pe bandoul de carton personalizat integral in limba romana, este trecut brandul Cremosso Tentatii, in interior, pe capacul paharului, figureaza brandul Oikos. Asadar, Cremosso Tentatii sau Oikos? Informatiile de pe amabalaj nu elucideaza misterul, din contra, il adancesc. Si asta deoarece pe una din partile laterale ale bandoului de carton, consumatorul roman este invitat sa incerce noile produse Oikos. Mesajul nu poate fi citit insa integral. Din neglijenta, cei care au creat respectivul ambalaj au uitat ca pe acesta trebuie sa existe si un cod de bare. Greseala a fost insa remediata in cel mai pur stil romanesc, prin aplicarea unei etichete autocolante cu codul de bare, chiar peste mesajul care recomanda noile produse Oikos.

 

Nota brandprivat.ro – Cele trei retete Cremosso Tentatii (aka Oikos) se incadreaza perfect in stilul Danone. Printre ingrediente regasim lapte praf, zahar din plin (intre 16,5% si 17,3%) dar si nelipsitele E-uri (guma de guar, caragenan sau citrat de sodiu).


Toate actualitatile