English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Nectar de piersici - Un nou produs Kaufland in ambalaj FSC

25/09/2012 10:35

Kaufland, unul dintre lanturile de retail care ofera produse alimentare in ambalaje FSC isi extinde sortimentatia prin lansarea unui nectar de piersici. Pozitionat sub brandul KClassic, brand pentru care retailerul isi asuma un angajament de calitate in fata consumatorilor, noul produs ofera un excelent raport calitate/pret. Teoretic, alegerea unui ambalaj FSC pozitioneaza produsul pe un segment superior, cu inclinare vadita catre premium. Forta de negociere a retailerului dar si provenienta germana a produsului, limiteaza insa ascensiunea pretului, pozitionandu-l la final pe un palier de pret extrem de accesibil.

Articolul vine sa se adauge astfel altor doua produse in ambalaje similare, tip FSC, existente deja in sortimentatia retailerului. Vorbim insa de doua sucuri cu concentratie 100%, de grapefruit si ananas.

 

In prezent, pentru produsele alimentare, ambalajele FSC pe piata romaneasca pot fi intalnite doar pe brandurile private. Marile companii producatoare, in ciuda angajamentelor fata de mediu si protectia acestuia, evita folosirea lor la ambalarea produselor. O motivatie ar fi in insasi valoarea unor astfel de ambalaje. O valoare superioara cartonului obisnuit, ceea ce ar conduce la o inevitabila crestere a pretului de vanzare pentru produsul finit.

Chiar si pentru retaileri, includerea unor ambalaje tip FSC pe produse brand privat, nu poate fi facuta fara o strategie corespunzatoare. Iata insa ca astfel de exemple intalnim din ce in ce mai des in piata, ceea ce confirma existenta unor strategii la nivelul grupurilor care detin respectivele branduri. Alaturi de Kaufland, ambalajele tip FSC mai pot fi intalnite astazi la diferite produse alimentare, sub brandurile private ale Lidl, Carrefour si dm drogerie markt.

 

Va recomandam sa cititi si:

Kaufland - Angajament de calitate - 24.01.2011

 

 

 

 

 


Toate actualitatile