English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Ministrul Teodorovici ia taurul de coarne 

08/08/2019 08:33

Red Bull iti da aripi. Populara bautura energizanta, cea care potrivit companiei producatoare „vitalizeaza corpul si mintea”, a intrat pe lista bauturilor racoritoare al caror continut de zahar va fi supus accizarii. Cu 11g zahar la 100ml produs, energizantul Red Bull se afla in topul celor mai dulci bauturi racoritoare. Prilej de bucurie pentru guvernanti care vad (si) in acest produs o sursa de finantare pentru gaurile la buget. Si cum Romania nu este Anglia, iar timpul pe care guvernantii l-au lasat pana la implementarea noilor taxe nu se transpune in ani ci in doar cateva biete saptamani, scenariile aflate la indemana companilor producatoare sunt putine.

Primul conduce spre majorarea pretului de vanzare. Cresterea va fi insa una modica, in ciuda continutului mare de zahar. Raportat la unitatea de vanzare, pretul la distribuitor se va majora cu 25 bani/doza. Pentru fani, cresterea va fi nesemnificativa in conditiile in care pretul de vanzare Red Bull este superior multor produse similare aflate astazi pe piata romaneasca. Pentru buget insa sumele ar putea fi considerabile.

Un alt scenariu conduce spre diversificarea portofoliului Red Bull. Pe langa varianta clasica, pe piata romaneasca exista si varianta sugar free. In plus, pe pietele europene exista Red Bull zero calorii, produs in a carui reteta zaharul a fost inlocuit cu acesulfam K si aspartam.

In fine, al treilea scenariu conduce spre absorbtia accizei de catre compania distribuitoare. Practic, sumele datorate bugetului de stat nu vor mai impacta pretul de vanzare. Acesta poate ramane neschimbat, identic pentru toate variantele comercializate pe piata romaneasca. 


 

 


Toate actualitatile