English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Mezelul oficial al Tarii Banatului         

03/09/2019 10:44

Titulatura inscriptionata ambitios pe mezelurile “banat bun” contrasteaza cu realitatea. E ciudat sa afli ca abia acum, dupa sute de ani de traditie in prelucrarea mezelurilor, banatenii au in sfarsit un mezel “oficial”. Cum ambalajul produselor nu ofera detalii si nici nu stim ce institutie a acordat respectiva titulatura, vom considera totul drept o simpla si puerila strategie de marketing menita sa influenteze – chiar si intr-o mica masura – decizia de cumparare.

Curiosi din fire, am ales sa testam si noi unul dintre produse, alegerea cazand pe un salam bavarez. Logica a fost simpla si duce spre origini pierdute in timp, pe vremea cand svabii banateni rupeau gura targului cu carnatii lor gustosi sau cu pulpa de porc ce putea rivaliza oricand cu celebrul jamon spaniol. Am ales asadar un salam bavarez, produs in Bocsa Banatului montan de compania Jumbo Com SRL si distribuit la nivel national prin intermediul companiei Collini SRL. Nu vom intra in detalii ci ne vom limita la simpla detaliere a ingredientelor*. Care ingrediente, trebuie spus din start, nu au nimic in comun cu traditia svabilor banateni si nici cu calitatea germana. Si asta deoarece reteta este una pur comerciala, plina ochi cu E-uri, apa sau proteine vegetale. Pot fi oare considerate aceste mezeluri un motiv de mandrie pentru banateanul neaos?

 

Nota brandprivat.ro – Salamul bavarez produs de compania Jumbo Com SRL contine urmatoarele ingredient:

Carne de porc (n.a. – fara sa fie precizat procentul), slanina (n.a. – fara sa fie precizat procentul), carne de vita (n.a. – fara sa fie precizat procentul), apa (n.a. – fara sa fie precizat procentul), proteina vegetala din soia, sare, condiment si extracte de condimente; corector de aciditate: glucono delta-lactona; zaharuri; dextroza; lactoza; potentiator de aroma: monoglutamat de sodiu; antioxidant: ascorbat de sodiu; stabilizatori: difosfati; colorant: carmin; culture starter.

In clasamentul Nutri-Score produsul obtine un punctaj E, punctele sensibile fiind la procentul mare de grasimi si acizi grasi saturati dar si la continutul de sare.

 

 

 

 

 


Toate actualitatile