English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Metro redeschide la Eforie Nord (galerie foto)

29/05/2017 08:42

O alee pietruita, un gard ruginit, o hala a carei vopsea exterioara este scorojita de vreme si, nu in ultimul rand, cateva bannere plasate stangaci intr-o incercare de cosmetizare aparenta. O imagine ce te duce mai mult cu gandul spre un comerciant traditional decat spre cel care pana mai ieri era primul retailer al tarii. Si totusi, locatia din Eforie Nord nu este un magazin, definitia data chiar de Metro fiind graitoare: depozit. Si inca unul sezonier!

Strategia care a stat la baza a fost simpla, locatia fiind gandita ca un punct de aprovizionare pentru comerciantii si operatorii HoReCa din zona de sud a litoralului, criteriul economiei de timp fiind esential in goana dupa profit. Depozitul din Eforie a insemnat insa si un punct slab, fenomenul de canibalizare fiind vizibil pe durata sezonului estival mai ales in traficul din magazinul Metro Constanta 2. In competitia directa cu fostii rivali, transformati peste noapte in hypermarket mascat, Metro a punctat decisiv, multi clienti renuntand sa mai mearga la magazinul Selgros din Agigea.

Oferta depozitului din Eforie Nord este insa una limitata, Metro listand doar strictul necesar. Sunt aproximativ 1500 de articole. Primeaza brandurile private Metro alaturi de ambalarile mari, tinta in cazul ultimelor fiind evident operatorii din HoReCa. Practic, exista cate putin din toate categoriile de produse alimentare plus strictul necesar pe detergenti si solutii de curatat.

Cateva articole de unica folosinta, putin menaj (plastic si vase emailate), doua trei uniforme pentru personalul din restaurante, plus putina papetarie, accentul cazand aici pe imprimatele tipizate si role de case.

Depozitul Metro Eforie Nord are o suprafata comerciala de aproximativ 1000m², structurata in trei sali de vanzare. Evident, fiind vorba de un depozit, nu exista depozit. Tot stocul este expus la vedere, pe principiul (romanesc), ce-i pe mine si-n dulap.

Intrarea se face prin sala mare, mobilata partial, cu rafturi de perete. In mijlocul salii sunt insule, cu articole de volum, precum sucuri, bere, hartie igienica.

Adiacent, exista o incapere de aproximativ 60m², transformata in zona speciala pentru produsele proaspete. Exista aici mezeluri, lactate, legume-fructe dar si dulciuri perisabile.

In fine, o a doua incapere laterala, ofera pe aproximativ 200m², ape minerale si bauturi racoritoare, expunerea fiind pe palet, in insule de cate 4-6 paleti.

 

Depozitul Metro Eforie Nord se afla pe strada Decebal, numarul 7 si va functiona pana in data de 30 septembrie, dupa programul:

Luni – Sambata: 07,00 – 21,00;

Duminica: 07,00 – 16,00;

 

Nota brandprivat.ro - Langa depozitul Metro Eforie Nord, la nici trei minute distanta, se afla un magazin Lidl. 

 

 


Toate actualitatile