English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Merele verzi comercializate de Lidl Romania, contaminate cu pesticid

11/07/2018 16:24

„In cadrul controalelor de rutina s-a descoperit in produsul „Mere verzi”, sortimentul GOLDEN DELICIOUS, o cantitate de pesticid Clorpirifos peste limita admisa de lege. Clorpirifos poate provoca simptome precum lacrimare, salivatie, secretii bronsice, contractarea pupilelor (mioza), eruptii, diaree sau spasme musculare. La anumite grupe de persoane (gravide, copii, persoane in varsta sau cu un sistem imunitar scazut) pot aparea simptome severe. Merele verzi, Sortimentul GOLDEN DELICIOUS, au fost vandute de Lidl Romania de la 24.06.2018 pana la 02.07.2018. Din motive ce tin de siguranta consumatorului, Lidl Romania a reactionat fara intarziere si a retras merele in cauza de la vanzare. Rugam consumatorii sa returneze merele in oricare dintre magazinele Lidl. Contravaloarea produsului va fi returnata, fara a fi necesara prezentarea bonului fiscal”.

 

Comunicatul Lidl ridica cateva mari semne de intrebare:

Ce siguranta ne mai ofera astazi marile magazine, daca pe rafturile lor pot ajunge oricand produse contaminate sau infestate precum in cazul de fata cu pesticide peste limitele admise?

De ce a venit alerta de retragere la 10 zile dupa vanzarea intregului lot de produse? Lidl Romania nu a facut analize la marfa primita? Nu a cerut certificate de calitate si buletine de analiza de la producator?

Cum poate sa afirme Lidl Romania ca a „reactionat fara intarziere” cand alerta sa vine la 10 zile dupa terminarea perioadei de vanzare?

Lidl Romania ne anunta ca va returna contravaloarea sumelor platite. Dar in cazul unor imbolnaviri, cine plateste? Tot Lidl Romania? Sau consumatorul este in acest caz pe cont propriu?

Unde este A.N.S.V.S.A.?

 

 

 


Toate actualitatile