English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Meniuri congelate, de la Barilla  

11/02/2020 15:06

Intrarea producatorului italian pe piata romaneasca cu meniuri congelate nu s-a produs prin subsidiara locala ca parte a unei strategii internationale ci vine prin intermediul unei firme de distributie a carei activitate se imparte in mai multe directii. Chiar si asa, listarea produselor Barilla in cateva magazine din retailul modern nu a intampinat greutati. Din contra. De unde si pana unde atata deschidere din partea buyerilor?

Intai de toate, Barilla este un brand. Iar romanul, stim bine, se da peste cap pentru branduri. Doar ca aici, ecuatia are prea multe virgule. In cazul meniurilor Barilla, pretul de la raft este primul mare semn de alerta. Cumparatorul snob poate nu tine cont de acest detaliu. In definitiv, ce mai inseamna astazi 28 de lei. Cutia contine insa doar o portie (250g), pretul per kilogram trecand usor de suta de lei. Sunt bani cu care poti manca o portie decenta (si proaspata) la restaurant, pregatita pe loc, poate chiar si in fata ta. Evident, exista si clienti care nu tin cont de acest detaliu si... cumpara. Vor mai reveni ei oare asupra acestui produs sau va fi doar o incercare de moment?

Sunt doar cateva intrebari prin care incercam sa identificam modelul de client vizat de buyerul care a decis listarea. Asta in cazul in care pentru buyer a existat un model de consumator tinta. Pentru ca la fel de bine listarea poate sa fie de tipul in-out-urilor practicate tot mai frecvent de discounteri, furnizor si retailer urmarind prin marja practicata o acoperire rapida a costurilor.

 

 Nota brandprivat.ro – Pe langa meniuri, retailul modern a listat si doua variante de sosuri congelate, pentru paste, la preturi ce incep de la 90,00 lei. Vor reusi oare aceste produse sa schimbe un obicei de consum si sa performeze in conditiile in care este mai rentabil sa cumperi sosuri Barilla la borcan? 

 


Toate actualitatile