English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Magiunul un produs romanesc pentru export

02/11/2011 09:32

Magiunul, un produs traditional romanesc, a reusit gratie calitatii produsului, ingredientelor si strategiei de promovare sa devina un produs recunoscut pe plan extern.

In aprilie 2011, prin certificarea de Indicatie Geografica Protejata (IGP), Magiunul de prune Topoloveni, devenea primul produs traditional romanesc recunoscut la nivel european.

Un produs care ii aduce producatorului sau, compania Sonimpex Serv Com, peste 90% din venituri. O reteta simpla, traditionala, prezenta pe rafturile lanturilor de retail. "Lucrurile simple de fapt sunt cele care au succes", declara Bibiana Stanciulov, actionar unic si director general Sonimpex, cu ocazia implinirii a 10 ani de cand compania a preluat fabrica de la Topoloveni.

Certificarea IGP este doar una dintre distinctiile obtinute de produs pe plan national si international. Acesteia i se adauga inca doua: Furnizor al Casei Regale (in 2010) si de doua ori consecutiv (in 2010 si 2011) Superior Taste Award din partea Institutului de Gust si Calitate de la Bruxelles (ITQI). Sunt distinctii si recunoasteri pentru un produs special si, nu in ultimul rand, pentru un brand creat prin munca si pasiune.

Pe termen lung, strategia producatorului se va axa doar pe produse din propriile branduri, fara a lua in calcul dezvoltarea unor branduri private. De altfel, reprezentantii companiei au declarat ferm: "Am muncit mult ca sa cream un brand si ar fi pacat sa nu il promovam. Ne bazam pe consumatorii din Romania, care au inceput sa caute tot mai mult produse naturale".

 

Magiunul de prune Topoloveni a deschis o oportunitate de piata

Un prim produs, bazat pe aceeasi reteta traditionala, a si aparut in reteaua Mega Image: Magiun de prune 340g, produs dezvoltat sub brandul Gusturi Romanesti.

Ar fi interesant de urmarit daca retailerul va profita de conjunctura favorabila creata pe plan European si va lansa produsul si in retelele sale din Grecia, Bulgaria sau Belgia.


Toate actualitatile