English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Listarea in retailul modern darama mitul micilor de la Dedulesti

13/01/2020 15:42

Multi dintre soferii care trec zilnic dealul Negru opresc in parcarea din apropierea localitatii Dedulesti pentru o mica gustare. Micii facuti aici si prajiti pe gratar in fata clientului si-au castigat in timp popularitatea. Nimeni insa nu s-a intrebat ce ingrediente secrete continea reteta celebrilor mici. Misterul a fost lamurit partial, e drept dupa multi ani, odata cu listarea micilor de la Dedulesti in retailul modern. Chiar si asa, o parte din reteta ramane secreta. Producatorul (Regent Industries SRL din localitatea Oarja, judetul Arges) nu dezvaluie procentul de carne folosit. Stim doar ca primul ingredient este apa (oare de ce?), ca mai exista si ceva carne de oaie si de vita, proteina si extract vegetal, fibra de mazare (?), plus nepermis de multe E-uri printre care, spre marea noastra dezamagire si penalul monoglutamat de sodiu, ascuns subtil sub codul acestuia.

 

Micii de la Dedulesti, victima propriului lor succes

Este greu de crezut ca in perioada de inceput, reteta micilor de la Dedulesti continea atatea E-uri, fibre de mazare sau proteina animala. Cel mai probabil, confruntati cu o cerere in crestere, producatorii au decis sa „umble” putin la reteta. Iar rezultatul este cel pe care il vedem acum la raft.

 

 

Nota brandprivat.ro – Micii de la Dedulesti pot fi cumparati din magazinele Metro. La raft exista doua variante: pe baza de carne de oaie si vita sau pe baza de carne de porc si vita. Reteta lor (varianta oaie si vita) contine urmatoarele ingrediente:

„Ingrediente: Carne oaie, carne vita, proteina si extract vegetal, stabilizator: bicarbonat de sodiu, fibra mazare, sare, zaharuri (dextroza), arome, condimente naturale, proteina animala, regulator de aciditate (diacetat de Na), antioxidant (citrat de Na, acid ascorbic), MSG (E621), GDL (E575).”

 

 


Toate actualitatile