English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Lidl introduce etichetarea negativa pentru glutamatul de sodiu

30/10/2012 11:29

E621 - Glutamatul de sodiu (glutamat monosodic) reprezinta sarea de sodiu a acidului glutamic. Produs la scara mondiala prin fermentare bacteriana, glutamatul de sodiu este folosit frecvent ca aditiv potentiator de aroma in industria alimentara. Poate fi intalnit cel mai adesea in alimentele fabricate artificial gen condimente, sosuri, supe concentrate, inghetata, praf de budinci sau chiar si in branzeturi si mezeluri.

La nivel mondial parerile despre folosirea acestui aditiv in industria alimentara sunt impartite. Australia l-a interzis in timp ce Uniunea Europeana si US Food and Drug Administration (FDA) il considera un aditiv sigur, chiar daca recunosc existenta unor efecte negative precum dureri de cap, amortirea membrelor sau oboseala la 1-2% dintre persoanele care il consuma. Exista si voci care afirma ca produsul este cancerigen, produce obezitate si creaza dependenta.

Numarul mare de produse existente in piata face ca glutamatul de sodium (E621) sa fie foarte greu de evitat. Desi regulamentele actuale prevede etichetarea pe produse a ingredientelor componente, portitele legale le permit producatorilor sa foloseasca denumiri noi, altele decat E621.

 

Etichetare negativa pentru produse sub brandul Mikado

Recent introduse in sortimentatia Lidl, doua noi articole sub brandul privat Mikado aduc in fata consumatorului roman o abordare aparte. Concret este vorba despre doua retete pe baza de prafuri alimentare (spaghete cu sos bolognese si piure cu bacon si ceapa) la care retailerul foloseste in premiera o etichetare negativa pentru glutamatul de sodiu (E621). Prezenta acesteia, chiar pe ambalajul frontal se doreste o garantie suplimentara privind absenta totala a glutamatului de sodiu (E621) din respectivele produse.

 


Toate actualitatile