English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Legumele congelate Camara Noastra nu mai au origine romaneasca

25/11/2020 11:49

Informatii putine, ambalaje facute in pripa, fara prea multe detalii. Si mai presus de orice, nici cea mai mica referire la o posibila origine romaneasca. Acea origine atat de laudata de oficialii Lidl de fiecare data cand se vorbeste despre brandul Camara Noastra. Este concluzia trista care se desprinde din analiza celor catorva retete de legume congelate, prezente ocazional prin magazinele Lidl.

Din pacate ceea ce afirmam intr-un articol anterior se adevereste. Legumele congelate Camara Noastra nu mai au nimic autohton. Originea lor se pierde in afara granitelor, Lidl recurgand odata in plus la importuri. Mai trist in toata aceasta poveste este superficialitatea buyerului de marca privata.


 

Dintre produsele analizate ne-a atras atentia un mix, numai bun pentru o salata de boeuf. Si aici, informatii putine. Lista de ingrediente, declaratia nutritionala, conditiile de pastrare si, evident, datele retailerului. Nici vorba despre recomandari de preparare. Mai au nevoie legumele de fierbere sau pur si simplu pot fi aruncate direct in castronul cu salata? Spre surpriza noastra, dupa decongelare, legumele erau crude. Evident, era nevoie de fierbere ceea ce schimba radical datele problemei. Mixul de la care te asteptai sa-ti usureze munca si timpul petrecut in bucatarie s-a dovedit a fi o capcana pentru consumator. Pe langa pretul platit la magazin a mai fost nevoie de timp pentru fierbere si pregatire. Timp despre care retailerul nu sufla o vorba si care, in final, nu facea decat sa incarce nota de plata.

 

Ca sa intelegem derapajul buyerului de marca privata si cat de departe sunt produsele actuale in comparatie cu primele lansari in categoria legumelor congelate, prezentam un exmplu: vinete coapte, tocate. Pe ambalajul frontal troneaza sigla „produs in Romania”, retailerul garantand astfel originea produsului finit. Originea romaneasca apare si pe verso unde, pe langa informatiile impuse prin legislatie regasim si o recomandare de preparare. Un text simplu, redactat in deplin respect fata de consumator.

 

 

Va recomandam sa cititi si:

A fost odata... Camara Noastra inceteaza sa mai fie un brand privat autentic romanesc - 05/11/2020

 


Toate actualitatile