English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

 • Da
 • Nu
 • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Lactate din lapte de capra sub brandul Auchan

19/12/2017 18:27

Auchan Romania lanseaza o linie de produse lactate din lapte de capra, dezvoltate sub brandul sau mainstream in parteneriat cu compania Lactag S.A. Asistam la o schimbare in strategia de brand privat a retailerului, intrat iata in premiera pe un segment de nisa dar plin totusi de oportunitati. Privind la layout-ul actual al hypermarketurilor Auchan, decizia dezvoltarii unei linii de produse lactate din lapte de capra pare oarecum justificata. Auchan a fost printre primii daca nu chiar primul retailer care a alocat un spatiu special produselor din lapte de capra, marcand astfel dinstinct categoria in cadrul raionului. Nu in ultimul rand, diversitatea produselor listate a creat o oferta aparent unica in retailul modern. Nu este exclus ca in acest mod retailerul sa fi contribuit decisiv la formarea unui obicei de consum, punctand in procesul de diferentiere fata de lanturile rivale.

 

Actuala linie de produse sub brandul privat Auchan aduce o abordare noua, buyerii Auchan Romania fiind se pare mai atenti la detalii. Designul ambalajului puncteaza originea romaneasca a laptelui, in timp ce culoarea neagra face o subtila trimitere spre un produs premium. Calitatea noilor produse contrasteaza insa cu abordarea de pe brandul entry level, axata in special pe prim pret si marja si mai putin pe reteta si ingrediente. Auchan reuseste astfel o performanta unica, in portofoliul sau existand si acum sub brandul Pouce poate cea mai proasta reteta de kefir din lapte de vaca, in componenta acesteia fiind lapte praf degresat, amidon si gelatina.

Linia de produse lactate din lapte de capra, dezvoltata in parteneriat cu compania Lactag S.A. contine urmatoarele cinci articole:

 • Auchan Lapte  de capra, 3,5% grasime, 1l – de remarcat aici certificarea FSC® (Forest Stewardship Council®) pentru ambalajul din carton
 • Auchan Iaurt de capra, de baut, 3,5% grasime, 330g
 • Auchan Lapte batut din lapte de capra, 3,5% grasime, 330g
 • Auchan Sana de capra, 3,5% grasime, 330g
 • Auchan Kefir de capra, 3,5% grasime, 330g

 

 

Nota brandprivat.ro - Pe site-ul nostru, in sectiunea rezervata studiilor de piata, puteti gasi o ampla lucrare dedicata categoriei Chefir, Sana, Lapte batut. Un material ce prezinta o imagine ampla a categoriei, fiind analizate nu doar brandurile private ci si brandurile de producator si strategiile ce stau in spatele acestora. „Romania - Piata chefir, sana si lapte batut" este o baza completa de date a ultimilor ani, cu numeroase fotografii, grafice si tabele, centralizate la momentul actual. Un instrument de lucru util si profesionist, recomandat pentru toti factorii de decizie din retail dar si pentru cei care astazi produc, distribuie sau importa astfel de produse (aici).

Culegerea si analiza datelor s-a efectuat la nivel national de catre un colectiv al Sales Consulting, societate specializata in retail si in analiza pietei FMCG, fiind inceputa in decembrie 2011, prin monitorizarea periodica a urmatoarelor lanturi de retail:

 • Hypermarket: Auchan, Carrefour, Cora, Kaufland, Real;
 • Supermarket: Billa, Carrefour Market, Carrefour Express, Mega Image, Profi;
 • Discounter: Lidl, Penny Market;
 • Cash&Carry: Metro; Selgros;
 • Retele locale: CBA, Luca, Merkur, Unicarm;

 

 


Toate actualitatile