English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

La o luna dupa data productiei, Croco descopera ca a folosit ingrediente contaminate cu oxid de etilena peste limita legala in biscuitii crackers cu susan  

15/12/2020 11:49

Alerta de retragerere lansata de Croco pentru produsul sau Biscuiti Crackers cu susan, 150g ridica mari semne de intrebare dat fiind ca aceasta vine la o luna de la data la care produsul incriminat a iesit pe poarta fabricii din Onesti. Faptul ca un producator descopera la o luna de la data productiei ca a folosit in procesul de fabricatie ingrediente contaminate cu oxid de etilena peste limita legala nu poate decat sa ne ingrijoreze.

Povestea semintelor de susan contaminate cu oxid de etilena a inceput in septembrie, primul semnal fiind tras de autoritatile belgiene. Alerta europeana a fost trimisa atunci tuturor statelor membre iar lista produselor retrase din piata a crescut intr-un ritm incredibil. Este suficient sa spunem ca astazi, doar in Franta, exista aproape doua mii (!!)(da, aproape 2.000 de produse) retrase din magazine, in culpa fiind atat branduri de producator, unele chiar cu recunoastere internationala, cat si branduri private ale unor lanturi importante precum Carrefour, Cora, Systeme U, Casino, Metro, Auchan sau Franprix. Ei bine, in ciuda isteriei iscate la nivel european, producatorii nostri au stat linistiti. Produsele retrase pana acum din piata pot fi numarate pe degetele de la o mana, fiind toate parte din alerte europene.

Iata insa ca astazi avem si un prim produs romanesc. Intarzierea cu care Croco a constatat ca ingredientele folosite in fabricatie nu se incadreaza in standardele legale, ne ingrijoreaza. Sunt totusi 30 de zile, timp in care nimeni de la Croco nu s-a sesizat. Practic, intarzierea cu care a fost lansata alerta confirma ceea ce am semnalat de nenumarate ori, inclusiv in cazul carnatilor semiafumati de la Caroli la care producatorul a descoperit abia dupa doua saptamani de la data productiei ca exista o contaminare cu bacteria Lysteria monocytogenes. Astazi, in Romania, siguranta alimentara este pusa sub semnul intrebarii. Nu poti sa ai saptamanal zeci de produse alimentare retrase din piata in tarile vest europene, iar la noi sa fie liniste. Lipsa de reactie a producatorilor romani asociata cu dezinteresul institutiilor statului indreptatite sa vegheze la siguranta noastra alimentara au dus la aparitia unui fenomen ce poate pune oricand in pericol sanatatea consumatorilor.


 

Alerta de retragere initiata de Croco vizeaza produsul:

Denumire produs: CROCO BISCUITI CRACKERS SUSAN 150g;

Marca: CROCO;

Cod de bare al produsului: 5941194002959;

Prezentare: PUNGA 150g;

LOT PRODUS:

lot L001051120;

data fabricatie: 05.11.2020;

data expirare: 02.08.2021:


 

In paralel, o a doua alerta de retragere a fost emisa de Carrefour Romania pentru un produs din portofoliul Maspex Romania, produs vizat de aceeasi contaminare a semintelor de susan cu oxid de etilena peste limita legala. Alerta Carrefour vizeaza produsul:

Denumire produs: SARATELE CU SUSAN 110G SALATINI;

Furnizor: MASPEX ROMANIA SRL;

Cod EAN: 5941588012717;

Loturi/DLC: L011193 / 07.2021 si L011252 / 07.2021;

 

Va recomandam sa cititi si:

Doua saptamani pentru o analiza de produs. Cora retrage carnatii semiafumati Caroli infectati cu Listeria - 25/10/2020 

 


Toate actualitatile