English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

La Judecata de Apoi a buyerilor: Produsul care evalueaza pregatirea profesionala a buyerilor din retailul modern  

14/04/2020

Cand la rubrica ingrediente procentul de sare este 50% din gramajul unui plic cu condimente* iar la rubrica valori nutritionale figureaza doar 0,07g sare este clar ca ne aflam fie in fata unei capcane intinsa dibaci consumatorului credul fie in fata unei greseli la producator. Plicul respectiv* a ajuns insa pe rafturile marilor magazine. Si nu vorbim aici de o lansare recenta ci de un produs prezent in fiecare an la raft in perioada Sarbatorilor Pascale.

Ne aflam in fata unui produs prin a carui prezenta la raft poate fi evaluat nivelul de pregatire al buyerilor din marile lanturi internationale. Practic, in orice mare magazin veti gasi la raft plicul de condimente* pentru carne de miel si oaie puteti fi siguri ca buyerul care l-a listat si-a gresit meseria. Mai trist este sa aflam ca listarea articolului nu a depins de o singura persoana, raspunderea fiind impartita intre buyer si colegi sai din centrala de achizitii, de la persoana responsabila pentru calitatea produselor si pana la directorul de achizitii.

 

Teoretic, un astfel de produs NU are ce cauta in marile lanturi de magazine, informatiile de pe ambalajul sau fiind total eronate. In orice tara, alta decat Romania, produsul ar fi retras in secunda doi de la raft iar lantul de retail care l-a listat ar emite si o alerta nationala de retragere. Ni-e greu sa credem ca cineva dintre cei aflati in culpa se vor sesiza si vor demara acum o retragere de produs la nivel national. Nici macar cei de la ANSVSA. Si nici despre demisii sau demiteri nu vom auzi vreun cuvant. 

 

Nota brandprivat.ro – Take Condiment pentru carne de miel si oaie, 20g.


Toate actualitatile