English Romana
SONDAJ

Se va mai intoarce Daniel Cîrstea la carma Profi?

  • Da
  • Nu
  • Da, dar sub un alt actionariat
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

La Judecata de Apoi a buyerilor: Pomana Porcului. Un mix de condimente sub brandul Cosmin

20/12/2016 19:39

Compania Fuchs Condimente lanseaza sub brandul Cosmin un mix de condimente pentru carnea de porc. Momentul ales este cum nu se poate mai prielnic, traditia de Ignat fiind respectata in multe gospodarii romanesti. Un prim plus pentru strategie. Nu este insa singurul, mixul de condimente „Pomana Porcului” punctand si prin absenta sarii. Conform celor declarate de producator, pe lista ingredientelor se afla „coriandru, chimen, piper, mustar, ienupar, usturoi, boia, ienibahar si cimbru”. Atat si nimic mai mult. Nici urma de sare. Putine sunt astazi mixurile de condimente care nu au sare in componenta. Functie de procentul de sare, companiile producatoare/ambalatoare pot controla oricand profitabilitatea produsului finit.

Asadar, teoretic, avem in fata un produs pur. Si totusi, compania Fuchs isi pastreaza la randul sau controlul total asupra profitabilitatii produsului. Cum? Simplu. Prin omiterea procentelor pentru fiecare ingredient in parte. Practic, cei de la Fuchs au „uitat” sa treaca cat piper sau cate grame de boia au pus in mixul de condimente. Compania – avand in cazul de fata rolul de ambalator - se poate juca astfel dupa bunul plac, reducand procentul ingredientelor scumpe in detrimentul celor ieftine. Si asta in conditiile in care plicul cu 75g mix de condimente „Pomana Porcului” nu este ieftin, pretul lui apropiindu-se usor de 5 lei. Asa cum se prezinta lucrurile, listarea mixului de condimente in retailul modern s-a facut pe repede-inainte. Furnizorul a propus iar buyerul a listat, partile speculand cel mai probabil sezonalitatea articolului. Odata in plus, filtrul numit buyer, nu a functionat.   

Mixul de condimente „Pomana Porcului” mai are insa un minus. Mare. Desi de la 13 decembrie 2016, odata cu intrarea in vigoare a Regulamentului UE nr. 1169/2011 exista obligativitatea inscriptionarii valorilor nutritionale pe ambalaj, acestea lipsesc cu desavarsire. Sa nu fi stiut oare cei de la Fuchs Condimente de aceste prevederi legale sau si aici s-a mizat pe sezonalitate?

 

 

Nota brandprivat.ro – Pe site-ul nostru, in sectiunea speciala rezervata studiilor de piata puteti descarca gratuit o ampla analiza a mixurilor pentru sarmale existente pe piata romaneasca (aici).

 


Toate actualitatile