English Romana
SONDAJ

Exista coruptie in retailul modern?

  • Da
  • Nu
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Kaufland deranjat de postarile din social media. Retailerul instituie cenzura pe pagina sa de Facebook

14/04/2017 11:22

Romania devine prima tara in care Kaufland instituie cenzura pe pagina sa de Facebook. Desi politica retelei de socializare da dreptul fiecaruia sa-si gestioneze dupa bunul plac paginile proprii, decizia luata recent de Kaufland Romania este fara precedent in cadrul Grupului Schwarz. Practic, in orice alta tara europeana in care este prezent retailerul german, fanii pot posta comentarii proprii si fotografii. Aceste facilitati au fost pana mai ieri si la dispozitia fanilor din Romania. Se pare insa ca impactul pe care social media il are asupra consumatorului roman nu convine celor din conducerea Kaufland Romania. In ultimele zile retailerul s-a confruntat cu acuzatii venite din partea consumatorilor, una dintre acestea devenind virala pe internet (aici).

Nimeni nu este perfect in retail. Cu atat mai mult liderul de piata care, in ciuda originii sale germane, nu a reusit sa isi rezolve pana acum doua probleme majore: afisarea preturilor si calitatea serviciilor. Comentariile si mai ales fotografiile postate zilnic pe retelele de socializare confirma diferente intre preturile afisate la raft si cele din sistem. Mai mult, in fiecare sfarsit de saptamana, cozile la case sfideaza orice limita a bunului simt. Si asta in ciuda garantiilor afisate de retailer, ca parte din principiile de baza ce guverneaza relatia sa cu clientii.

Toate aceste probleme par sa fi cantarit decisiv in restrictionarea postarilor pe pagina de Facebook Kaufland Romania. In acelasi timp insa, postarile pe paginile deschise de Kaufland pentru Germania, Cehia, Slovacia, Croatia, Polonia si Bulgaria sunt nerestrictionate, fanii putand posta aici orice informatie sau fotografie. Inclusiv fanii din Romania.

 

Nota brandprivat.ro – Cititorii nostri care au surprins imagini din magazinele Kaufland ni le pot trimite pe adresa office@brandprivat.ro sau le pot posta direct pe pagina noastra de Facebook.

 

 


Toate actualitatile