English Romana
SONDAJ

Ce program credeti ca vor avea magazinele moderne, in an centenar, de Ziua Nationala a Romaniei?

  • Program normal
  • Vor fi inchise
  • Nu stiu
Ajax Loader

Voteaza daca vrei sa vezi rezultatele!

Kaufland delisteaza produsele Unilever. Masura va produce efecte si in Romania

03/09/2018 18:12

Knorr, Pfanni, Lipton, Langnese, Ben&Jerry’s, Magnum, Coral, Domestos, Dove. Sunt doar cateva dintre brandurile Unilever care vor fi delistate din Kaufland Germania datorita neintelegerilor aparute intre retailer si compania Unilever ca urmare a intentiei acesteia din urma de a opera o majorare a preturilor de livrare. Decizia retailerului vizeaza aproximativ 480 de articole Unilever si va produce efecte colaterale si in retelele Kaufland din Bulgaria, Cehia, Croatia, Polonia, Romania si Slovacia.

 

Cocluziile brandprivat.ro:

  • Nu este pentru prima data cand Kaufland ia astfel de decizii drastice. Este suficient sa amintim blocajul existent si acum intre Kaufland Romania si Coca Cola, dupa ce in 2015 retailerul a decis sa renunte la colaborarea cu liderul mondial al bauturilor racoritoare, pastrand totusi din sortimentatia acestuia unul sau doua articole.
  • Barilla, un alt brand international delistat de Kaufland, a revenit anul acesta in magazinele din Romania dupa aproape cinci ani de absenta.
  • Printre brandurile internationale absente din magazinele Kaufland Romania se numara multe dintre brandurile L’Oreal.
  • Intransigenta cu care Kaufland verifica procentul calculat de furnizorii sai in cazul majorarilor de preturi contrasteaza cu politica permisiva aplicata in Romania produselor Cooperativei Tara Mea, multe dintre acestea fiind produse in aceleasi fabrici si in conditii identice cu articole similare sub brandurile KClassic sau K-Vreau din Romania.
  • Prin delistarea integrala a produselor unui furnizor, lanturile de retail incearca sa puna presiune pe acesta, scopul fiind in principal obtinerea unor preturi mai mici de achizitie.

 

 


Toate actualitatile